Reprezentacija Srbije, Mafija
Shutterstock, Marko Metlaš
Reprezentacija Srbije, Mafija

Shutterstock, Marko Metlaš

Reprezentacija Srbije, Mafija, Foto: Shutterstock, Marko Metlaš

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon tri utakmice u prvom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ima dve pobede i jedan remi. Poslednji trijumf nad Azerbejdžanom dodatno je motivisao čitavu naciju i ponovo nas naterao da verujemo u uspeh našeg nacionalnog tima.

Za takav uspeh zaslužan je novi selektor, ali i igrači koji su za devet dana odigrali tri meča. Mnogo pažnje privukla je scena sa utakmice u Bakuu, tačnije proslava gola svih reprezentativaca nakon što je Mitrović u 16. minutu pogodio za vođstvo. To je bio dokaz sklada u taboru "orlova", a strelac je objasnio o čemu se radi.

- To je nešto naše... Imamo neku igru koju igramo, cela ekipa, cela svlačionica. Igra se zove "Mafija", jako je komplikovana, ali smo svi u toj grupi i onda smo se dogvorili da to bude jedan način da proslavimo gol - rekao je Mitrović.

- Jako je teška igrica, imaš bandite, advokate, detektive i medicinske sestre. Svako dobije po kartu i onda ide svađa treba da se nađu banditi. Jako je komplikovano. Dosta se laže! Jako je znaimljiva igra i sve nas više igra. Svakoga dana, posle ručka i večere igramo i u avionu. Nas dvadesetak igrača igra, jako je dobra i za atmosferu i zanimaciju po karantinima i hotelima - tvrdi Mitrović.

Šta je zapravo "Mafija" i kako se igra?

"Mafija" je svetski poznata igra u kojoj su igrači podeljeni u dva tima, GRAĐANE koji pokušavaju da otkriju i eliminišu kriminalce, i MAFIJU koja likvidira građane da bi se oslobodila svedoka.

Pored timova GRAĐANI I MAFIJA, u okviru igre postoje dodatni timovi za koje su napisana posebna pravila JAKUZE, VUK SAMOTNJAK I KGB takmičarska pravila.

Cilj igre:

Jedna osoba preuzima ulogu PRIPOVEDAČA i vodi igru. Preostalim igračima se dele karte, koje ih tajno raspoređuju u dva tima: GRAĐANE i MAFIJU. Igra je podeljena na dve etape – na DAN i NOĆ.

Svake noći svi zatvaraju oči. Dok su igračima sklopljene oči, igrači koji pripadaju mafijaškom timu otvaraju oči i ćutke biraju igrača koga će ubiti.

Svakog dana svi igrači otvaraju oči i dok diskutuju, trude se da obrazlože zbog čega sumnjaju na nekog igrača da je baš on član mafije. Građani se trude da pogode ko je član mafije, a mafijaši se trude da zbune građane kako ih ne bi otkrili.

PROČITAJTE JOŠ: