Milan Pavkov
Ap/Darko Vojinović
Milan Pavkov

Ap/Darko Vojinović

Milan Pavkov, Foto: Ap/Darko Vojinović

Došao je u Zvezdu iz niško Radničkog, a taj potpis je tim iz Ljutice Bogdana koštao 300.000 evra. Zvezdan Terzić je bio siguran je u klub došao snažni napadač koga karakterišu sjajne fizičke karakteristike i izuzetna igra glavom što je demonstrirao i protiv "crvenih". 

Neretko je bio osporavana govorili su da nije kvalitet za crveno-bele, ali su u klubu verovali u njega. O tome najbolje svedoče reči generalnog direktora Terzića:

- Pavkova znam iz treće lige, gde mi je skrenuo pažnju jer dugo tražimo takav tip igrača. Ne smem da ga dovedem iz treće lige, nije me još ubedio. Odem da gledam Maraša na Banjici, protiv Niša. To je bila, da ne uvredim Maraša, igra Davida i Golijata. Takav sudar moći i nemoći. Pavkov se zagradi, pa glava, pa ga otrese, pa zgazi, pa pretrči - to je zapravo i prelomilo da ovaj visoki napadač star 24 godine dođe u Zvezdu.

Gotovo filmska priča se sada vezuje iz ovog asa koji je iz potpune anonimnosti stigao najpre do ČSK Čelareva u kom je postigao 18 kola u "Srpskoj ligi Vojvodina", što ga je i preporučilo Beograđanima. Ovaj put koji je prevalio sličan je onom koji je provali napadač koji je "zadužio" mnoge zvezdaše - putu Nikole Žigića. Uostalom, u slučaju da Zvezda pobedi kao što je godinama ranije slavila protiv Rome rezultatom 3:1, Pavkov će postati pravi pravcati naslednik ovog gorostasa.

Pročitajte još:

Mnogi su sumnjali u Pavkova osporavali ga i retko ko bi mu pružio pravu šansu, ali se čini da su crveno-beli metu pogodili u centar.

U niškom Radničkom se prošle sezone najbolje predstavio Vladanu Milojeviću kada je na 33 utakmica domaće Superlige postigao 23 pogotka i ubeležio dve asistencije, pa je jedan od najzaslužnijih što su Nišlije uspele da izbore evropske utakmice.

Komentari (1)

Vračar

06.11.2018 21:44

Zar Pavkov nije rodjeni Beogradjanin?