Jirgen Klop
EPA-EFE/PETER POWELL
Jirgen Klop

AP Photo/Francisco Seco

Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Francisco Seco

Najveće zvezde 'Redsa' nisu mogle doći do pravoga izražaja, a neki od njih zračili su nervozom. Tako je Sadio Mane dobio žuti karton nakon prekršaja na hrvatskom reprezentativcu Šimi Vrsaljku, a mogao je u samoj završnici prvog poluvremena i da "pocrveni".

Sudija Simon Marcinijak nije popustio pod pritiskom igrača Atletika i pokazao mu drugi žuti karton, zato ga je trener aktuelnog prvaka Evrope Jirgen Klop odlučio da ga na poluvremenu ostavi na klupi.

"Mane je bio meta i to je bilo očito. Odigrao je jako dobro prvo poluvreme i jedina stvar koju su oni želeli je bilo da dobije žuti karton. Njihov je plan bio isključiti ga iz utakmice", rekao je Klop i objasnio zašto se odlučio na zamenu.

"Bojao sam se da će njegov protivnik ostati da leži, ako on duboko udahne", objasnio je Klop i tako indirektno prozvao Vrsaljka koji je bio zadužen za Maneovo čuvanje.

Priznao je Klop da je atmosfera odradila svoje na "Wanda Metropolitanu", ali i naveo da će u revanšu na Wnfildu stvari biti drugačije.

"U ovakvoj užarenoj atmosferi sudiji nije lako. Toliko se stvari dogodilo, a nakon 30 minuta trojica igrača su već ležala na travi...Oni su imali neverovatan intenzitet, a od publike su stalno dobijali dodatno gorivo, dok smo mi vozili na 'jednom rezervoaru'. Nisam siguran da je Dijego Simeone video puno od utakmice jer je konstantno animirao publiku. E to će se sada promeniti", dodao je Klop, aludirajući na revanš 12. marta.

"U ovoj smo utakmici videli kakav uticaj stadion može da ima. Celi stadion želeo je rezultat i rezultat su dobili. Nije to bio senzacionalan fudbal, ali želeli su rezultat i dobili su ga", zaključio je Liverpulov trener.