Đerar Pike (Barselona)
FK Barselona
Đerar Pike (Barselona), Foto: FK Barselona

Pet golova u mreži Ferencvaroša (5:1) na startu Lige šampiona, rekordi Mesija i Fatija, ali u Barseloni se, ipak, najviše priča o četiri potpisana ugovora u sitne sate.

Oko ponoći je iz Katalonije plasirana informacija da su De Jong, Lengle, Pike i Ter Štegen parafirali produžetak saradnje sa Barselonom.

- Dogovor sa igračima postignut je posle višenedeljnih pregovora. Uključuje privremeno smanjenje plata zbog aktuelnih okolnosti koje je donela kriza izazvana pandemijom korona virusa - naveli su iz kluba.

Pomalo i iznenađujuće ako se zna da su igrači pre dva dana poslali pismo upravi kluba gde je obaveštavaju da se ne slažu s predlogom o privremenom smanjenju plata. Pismo je potpisao Pike, ali ne i De Jong, Lengle i Ter Štegen.

Tada su mediji naveli da su navedena trojica "okrenula leđa" saigračima.

Pike je pristao i na ustupak na svoju štetu. Ugovor je do leta 2024, ali u narednim sezonama, ako misli oda ostane, mora da ispuni određenu kvotu mečeva.

Lengle i De Jong su parafirali saradnju do leta 2026, izlazna klauzula za prvog je 300 miliona, drugog 400, dok je za Ter Štegena 500, ali on je u Kataloniji do 2025.

Uprava je smanjenje inicirala kako bi "spasila radna mesta ostalih zaposlenih u klubu".

PROČITAJTE JOŠ: