Mateja Kežman
Alo!/Marko Metlaš
Mateja Kežman

Alo!/Marko Metlaš

Mateja Kežman, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Nepravda prema Mateji Kežmanu je ispravljena i jasno je da je on uspešniji od Kristijana Ronalda. I ne samo on... FIFA je nedavno objavila da je Ronaldo jedini fudbaler koji je bio prvak u tri različite države (Engleska, Španija i Italija), ali je ubrzo shvatila da postoje dva čoveka koji su osvojili po pet pehara šampiona u pet država. 

Prvi je Mateja Kežman koji je bio prvak sa Partizanom, PSV Ajndhovenom, Čelsijem, Fenerbahčeom i BATE Borisovom.

- Srpski napadač imao je dugu karijeru, tokom koje je dobro proputovao i mora se istaći kao jedan od malobrojnih koji su bili prvaci u pet različitih država. Bio je šampion sa Partizanom 1999, dva puta sa PSV-om (2001. i 2003), sa Murinjovim Čelsijem 2004, sa Fenerom 2007, a osvojio je i titulu u ligi u kojoj je odigrao samo šest utakmica, sa BATE-om 2011", objašnjeno je.

Poput Kežmana, titule u pet zemalja osvojio je i čuveni napadač Robinjo (Santos, Real, Milan, Guangdžou Evergrande i Bašakšehir), dok je Zlatan Ibrahimović bio je šampion u četiri države (Ajaks, Milan, Barselona i PSŽ), kao i Arjen Roben (PSV, Čelsi, Real i Bajern). Na spisku sa po četiri naslova su i Arturo Vidal (Kolo-Kolo, Juventus, Bajern, Barselona), Maksvel (Ajaks, Inter, Barselona, PSŽ), Karlos Tevez (Boka, Korintijans, Mančester junajted, Juventus), Dejvid Bekam (Mančester junajted, Real, Los Anđeles Galaksi i PSŽ), Rivaldo (Palmeiras, Barselona, Olimpijakos, Bunjodkor /Uzbekistan/)…

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

mix

03.08.2020 08:16

mateja Kezman, Partizanova legenda!