FK Crvena zvezda, FK Partizan
Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, FK Partizan

Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Foto: Marko Metlaš

Strelac gola za Crvenu zvezdu u 163. večitom derbiju, prvog protiv najljućeg rivala posle četiri sušna meča, Aleksandar Katai istakao je da tim nije zadovoljan osvejenim bodom, ali nije krio zadovoljstvo zbog postignutog pogotka.

- Ne možemo biti zadovoljni osvojenim bodom. Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu. Naravno, analiziraćemo sve detalje sa utakmice, sad su još “vruće glave”, ali mislim da smo veoma dobro stajali na terenu kao i da smo dobro igrali. Sa druge strane, bitnije je da nismo izgubili, prednost je ostala ista i nastavljamo dalje tamo gde smo i stali, a to je put ka novoj tituli – istakao je Katai.

Bio je siguran izvođač jedanaesterca.

- Iskreno, nije svejedno kad izvodite penal, naročito na derbiju. Svi misle da je jedanaestearac lako šutirati, ali desi se promašaj. Trema je sigurno postojala, ali tako je i na svakoj utakmici. To je deo našeg posla i moramo da živimo sa tim, ali mi je drago što sam bio precizan.

Bodovna razlika u odnosu na prvog pratioca je i dalje osam bodova, a crveno-beli se okreću sledećem okršaju i to u Evropi.

- Bitno je da smo ostali na istom odstojanju u odnosu na rivale. Okrećemo se sada utakmici protiv Hofenhajma u Evropi. Moram dati naš maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat tamo. Nemamo toliko vremena za odmor, raspored je veoma gust od početka sezone. Imali smo dve reprezentativne pauze, kada smo mogli malo da odmorimo. Idemo dalje, to nam je posao – podvukao je Katai.

PROČITAJTE JOŠ: