Vladan Milojević
Marko Metlaš
Vladan Milojević

FK Crvena zvezda

Vladan Milojević, Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas pripreme za prolećni deo sezone. Treneru Vladanu Milojeviću javili su se svi igraci osim Gelora Kange koji je dobio dozvolu da se naknadno priključi ekipi. Na prozivci su se pojavila 33 igrača, među kojima i petorica omladinaca na čelu sa Dejanom Joveljićem, a tu je i povratnik iz niškog Radnickog Milan Pavkov.

- Neće biti velikih razlika u pripremama u odnosu na one letošnje, bez obzira što nas relativno brzo očekuje meč Lige Evrope protiv CSKA. Generalno nemamo problema i ne vidim šta bismo morali da menjamo u našim namerama. Drago mi je da smo prošlu godinu završili tako da smo u ovoj u igri na sva tri koloseka. Nemam sumnju da ćemo se dobro pripremiti. Svi igrači su na okupu, poznajemo se. Očekujem da će neke stvari biti lakše nego na početku - objasnio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Oni su počeli pripreme

Na prozivci na "Marakni" pojavili su se Milan Borjan, Damir Kahriman, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković (golmani), Filip Stojković, Vujadin Savić, Uroš Račić, Dušan Anđelković, Milan Rodić, Srđan Babić, Marko Gobeljić, Nenad Krstičić, Nemanja MIlić, Slavoljub Srnić, Nenad Milijaš, Mičel Donald, Damjan Le Talek, Abraham Frimpong, Ričmond Boaći, Branko Jovicić, Milan Pavkov, Luka Adžić, Nemanja Radonjić, Aleksandar Pešić, Filip Bainović, Ze Markos, Dejan Joveljić, Luka Ilić, Ivan Ilić, Aleksa Terzić, Veljko Nikolić, Strahinja Eraković i Andrade Viveiros.

 Zašto nema Gelora Kange?

- Kanga se javio da će malo da kasni. Očekujem da će doći u ova dva, tri dana - umirio je javnost Milojević.

Tu je i Milan Pavkov, kao i talentovani omladinac Dejan Joveljić, da li će oni konkurisati za prvi tim?

- Pavkov je igrač Crvene zvezde, istekla mu je pozjamica u Radničkom. Videćemo. Računamo na sve igrači koji su ovde računamo. Tu je i Joveljić, videćemo šta će naš sportski sektor reći o njemu - objašnjava šef struke crveno-belih.

Kada očekujete pojačanja? Da li biste voleli da svi stignu do početka drugog dela pripema u Turskoj?

- Čim krene prelazni rok sve je to živo. Nikada ne znate u fudbalu šta može da se desi. Biće odlazaka i biće dolazaka. O imenima ne bih. To je takav posao. Kao trener do utakmica u Antaliji sigurno da bih voleo da imam sve igrače. Ali, ne možete da predivđete, tržište je takvo. Događaju se nepredviđene stvari. Navikli smo mi treneri na sve to.

Da li će svi sa spiska na pripreme?
- Ne znam, videćemo.

Kakv je plan na startu priprema?

- Prva tri dana imaćemo lekarske pregleda u Zavodu za sport. U subotu nam sledi jedan trening, u nedelju putujemo na Kipar. Ostaćemo do 21. januara. To će nam biti udarna nedelja kada je u pitanju rad na fizičkoj spremi. Vraćamo se uz Beograd, onda idemo u Turskoj. To je platmofrma, a po povratku sa Kipra biće još neka utakmica - otkriva Milojević.

Kao što je već poznato Crvena zvezda će u Turskoj odmeriti snage sa Dinamom iz Bresta (28. januar), Amkarom (1. februar), Ujpeštsom (4. februar) i u generalnoj probi sa Zenitom iz Sankt Peterburga (7. februar). Prvi zvaničan meč u 2018. godini Zvezda igra protiv moskovskog CSKA 13. februara u Beogradu u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope.

Komentari (1)