Arsenal
EPA/Andy Rain
Arsenal

AP

Arsenal, Foto: AP

Arsenalova devetka je u modernoj eri donosila slavlje kroz golove Nikolasa Anelke i Hoze Antonija Rejesa, ali je još više igrača koji se nisu snašli u toj ulozi. Među njima su i dva reprezentitvca Hrvatske.

Engleski San je odredio listu najvećih razočaranja sa broj devet na leđima i među njima su Davor Šuker i Eduardo da Silva.

Šuker je "Hajberi" stigao sa ozbiljnom reputacijom posle trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 1998. godine Te godine osvojio je Zlatnu kopačku turnira sa šest golova, nakon što je dve godine ranije, na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, privukao pažnju ostrvskih ljubitelja fudbala i medija.

Možda je hteo da snimi selfi: Davor Šuker

A. Dimitrijević

Možda je hteo da snimi selfi: Davor Šuker, Foto: A. Dimitrijević

Nažalost za Šukera, zadatak hrvatske legende u sezoni 1999/2000 bio je da se u konkurenciji Berkampa i Anrija bori za minute. Klasni levonogi igrač je postigao gol osam puta u osam startova za klub u Premijer ligi, upisavši 14 nastupa na klupi. Tada 31-godišnji as je ubrzo po potpisu za Arsenal prodat u Vest Ham nakon jedne sezone za zaborav.

Što se tiče natualizovanog Hrvata iz Brazila, Eduarda da Silve, ne možete da vam bude žao njegove sudbine. Doveli su ga za samo 7.5 miliona funti, ali je stravičan prelom zgloba strmoglavo promenio tok karijere.

Eduardo da Silva

Twitter/printscreen

Eduardo da Silva , Foto: Twitter/printscreen

U februaru 2008. godine, Eduardov zglob je bio potpuno dislociran posle krvničkog starta Birmingemovog Martina Tejlora. Tejlor je otpuštena, dok je Eduardo odmah podvrgnut operaciji - pre nego što je proveo godinu dana van terena.

Završio je sezonu sa samo osam golova na svom kontu.