Leo Mesi
EPA/PepeTorres
Leo Mesi

EPA/PepeTorres

Leo Mesi, Foto: EPA/PepeTorres

Lionel Mesi (33) jedan je od najvećih fudbalera u istoriji, a sa tim dolazi i veliko bogatstvo. Treći najplaćeniji sportista na svetu, prema Forbsu u 2020. (104 miliona dolara), nakon Rodžera Federera (106,3) i rivala Kristijana Ronalda (105 miliona dolara).

Uprkos milionima, on je jedan od najpovučenijih fudbalera. Osim toga što vozi automobil vredan 200.000 dolara i živi u lepoj kući, malo je toga poznato.

Samo je u 2018. godini Mesi zaradio 111 miliona dolara, a 2019. čak 127 miliona. Godine 2017. je potpisao novi ugovor, koji mu osigurava barem 80 miliona dolara godišnje. U četiri sezone čak 555,237.619 evra, kako je pre nekoliko dana otkrio El Mundo. Ostatak novca zaradi preko sponzorstava.

Sa Adidasom je potpisao doživotni ugovor. Ima ugovore i sa kompanijama Gatorade, Mastercard i Pepsi, između ostalih.

Klubu u kom igra, Barseloni, Messi je tako vredan da je svaki drugi klub koji ga je hteo u svojim redovima, trebalo da plati 835 miliona dolara. Ipak, ovo leto moći će da ode besplatno jer mu ugovor ističe 30. juna.

Lionel Mesi

EPA

Lionel Mesi, Foto: EPA

Živi u vili koja se nalazi u selu Kasteldefels u brdima iznad katalonskog grada Barselone. Vlasnik je kuće u Argentini u kojoj se rodio i odrastao. Iako tamo više niko ne živi, Mesi plaća za njeno održavanje.

Ponekad se vozi privatnim avionom, kao kada je išao ceremoniju dodele Zlatne lopte u Cirih.

Godine 2017. oženio se dugogodišnjom devojkom Antonelom Rokuzo. Njih dvoje zajedno su odrastali u Argentini, a i porodice su im jako povezane. Imaju tri sina, Tijaga (8), Matea (5) i Ćira (2). 

Dopustio je da se napravi otisak njegove noge, koji je prodaz za pet miliona dolara, a novac je išao za obnovu delova Japana koji su stradali od cunamija.

Uroš Račić (Valensija) i Lionel Mesi (Barselona)
Uroš Račić (Valensija) i Lionel Mesi (Barselona), Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Za razliku od većine sportista, na društvenim mrežama ne "prodaje" brend Mesi i Instagram mu izgleda relativno amaterski.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi