Dušan Tadić
EPA-EFE/OLAF KRAAK
Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dušan Tadić, Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

* Dušan Tadić je u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izveo tri penala protiv PAOK-a

* Ajaks je ostvario pobedu protiv PAOK-a 3:2

* Sledeći protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona ekipe Ajaksa biće APOEL iz Nikozije

Hteo da se obesi, a onda mu jedan gol spasio život! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 14.08.2019. 17:07 Filmska priča dobitnika "Puškaš" nagrade iz 2015. godine za najlepši gol u sezoni. Lira, Foto: Printsrceen Twitter/FIFA.com * Vendel Lira je pre četiri godine dobio priznanje "Ferenc Puškaš", kao strelac najlepšeg gola u 2015.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić imao je još jedno uzbudljivo veče na evropskoj pozornici.

Reprezentativac Srbije je u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izveo čak tri penala protiv ekipe iz Soluna, dva puta je bio uspešan, jednom nije.

U 31. minutu grčki golman je prozreo njegovu nameru, da bi potom u 43. minutu Tadić promenio način izvođenja i poslao loptu u levi donji ugao.

Šest minuta pre kraja susreta, Tadić i Aleksandros Pashalakis bili su oči u oči. Srpski fudbaler je šutirao poluvisoko, pogodio je, radost na tribinama bila je ogromna.

Tome se obradovao i TV komentator sa klupske televizije koji se Tadiću zahvalio na srpskom, ali uz malu grešku u izgoru imena:

"Tadić je odličan, Tadić je najbolji. Hvala ti Dušani Taduću", rekao je Holanđanin.

Tadić je po završetka rekao da je Ajaks morao da odigra bolje.

"Mogli smo i morali da odigramo bolje. Start sezone je uvek nezgodan za nas. Morali smo da promenimo dosta igrača i posle je uvek teško. Moramo da igramo kompaktnije, da pritiskamo protivnika bolje i bolje koristimo prostor između njihovih linija. Ima mnogo toga što može da se popravi", jasan je Tadić.

Nije bio zadovoljan zbog promašenog penala.

PROČITAJTE JOŠ:

"Tenzija je uvek dobrodošla, ali nije dobro da promašite prvi penal na utakmici. Morate ostati koncentrisani i snažni. Nije mi bilo teško da opet uzmem loptu i šutiram novi penal. Ja sam taj koji mora da preuzme odgovornost. To je najvažnije. Ja sam jedan od najstarijih u timu i to mi je obaveza".

Cilj je naravno plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

"Sve ovo je lepo, ali mi moramo ući u Ligu šampiona. To je sada najvažniji zadatak za nas", zaključio je reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom