Juventus
Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Juventus, Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP

* Juventus je osnovan 1897. godine

* Najuspešniji je fudbalski klub u Italiji

* Od 1903. godine tim nastupa u crno - belim dresovima

Istraga protiv navijača Juventusa dovela je do otkrivanja arsenala oružja, uključujući raketu zemlja - vazduh, koja je bila u rukama neonacističkih ekstremista. Policija Digosa u Torinu je jutros odradila raciju, što je dovelo do hapšenja tri osobe, uključujući 50 - godišnjeg Fabija Del Bergiola, bivšeg inspektora granične sigurnosti koji je bio kandidat za Senat 2001. godine.

Istraga je počela kada su neo - fašistički tragovi iz zloglasne Juventusove ultras grupe Drughi pronađeni u skinhead Legio Subalpina centru u Torinu i na kraju doveli do izvanrednog arsenala oružja velike snage. To je uključivalo višestruke automatske puške, puške, oklopno - probojne metke, pa čak i raketu zemlja - vazduh, koju vojska trenutno koristi u Kataru.

Ove su akcije održane širom severne Italije, u koordinaciji s vlastima u Milanu, Vareseu, Paviji, Novari i Forlima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veze su pronađene između ovih neofašističkih i neonacističkih grupa i ultras grupa, posebno Juventusa i odseka Drughi Giovinezza“, objasnio je šef diplomatije Digos Torino Karlo Ambra. "Postoje i veze sa tradicionalnijim navijačkim grupama Juventusa i drugim ekstremno desnim militantima.", objasnio je Ambra. 

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Crvene zvezde opuštaju mišiće u ledenoj vodi!