San Siro
AP Photo/Alessandra Tarantino, F
San Siro

AP Photo/Alessandra Tarantino, F

San Siro, Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino, F

Naime, Inter i Milan žele da sruše mitski stadion i izgrade novi, mada ne na istom mestu, kao mnogo bolja alternativa pominje se Sesto San Đovani.

PROČITAJTTE JOŠ:

Klubovi moraju da svedu račune sa komunom, odnosno gradom, prvi čovek lombardijske prestonice Đuzepe Sala ima ideju da proda "San Siro", ili "Meacu" kako hoćete i tako napuni gradski budžet. Ali, prema procenama, stadion koji je izgrađen 1925. vredi samo 70 miliona evra.

"Tutosport" je objavio pismo jednog milanskog novinara o tome da Juventus ozbiljno razmatra da pošalje ponudu, ako stadion bude na prodaju. Za 70 miliona, oni dobijaju blago. Veće utakmice bi igrali na ovom stadionu koji bi nema sumnje bio pun, s obzirom na broj navijača Juventusa na celom severu Italije, ali i u samom gradu Milanu.

Jasno, računica bi im se isplatila, jer je "Alijanc" pun svaki meč, ali i premali za derbije i duele Lige šampiona, sa samo 38 000 mesta, Juventus propušta da uzme ogroman novac.

San Siro

AP Photo/Luca Bruno

San Siro, Foto: AP Photo/Luca Bruno

Na drugoj strani, "Meaca" prima duplo više ljudi. Računica je da bi od takvih mečeva Juventusu čisto ostajalo uz sve troškove više od 5 miliona evra, jasno da bi desetak takvih mečeva godišnje, vrlo brzo isplatilo stadion.

Juventus je igrao dva puta na "San Siru" devedesetih, protiv Dortmunda i Parme u završnici Kupa UEFA i oba puta prodao sve karte.

Hrvat ljut na Zvezdu, želi pir u Minhenu! Čak i Nemci šokirani: "O Bože, Kovač se plaši blagog pristupa"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 17.09.2019. 15:05 Videćemo kako će proći. Niko Kovač, Foto: EPA/Filip Singer Trener Bajerna, Hrvat Niko Kovač, nekadašnji selektor "kockastih", pokazao je otvoreno koliko mu je stalo da pobedi srpski klub. Kovač je imao posebnu uvertiru pred dvoboj sa Beograđanima.

Ovo bi bio ogroman udarac za Milan i Inter u budućnosti i sigurno da bi navijači pritiskali bivše vlasnike Moratija i Berluskonija da ponude više novca od Juventusa i spasu grad sramote.

Naravno, Juve bi morao da dobije dozvolu UEFA da Ligu šampiona igra u Milanu, ali to ne bi bio problem.

BONUS VIDEO:

Đorđević:Odlazim, vreme je!