Mančester junajted
EPA/Nigel Roddis
Hari Megvajer

EPA/Facundo Arrizabalaga

Hari Megvajer, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

* Hari Megvajer postaje najskuplji defanzivac u istoriji fudbala

* Megvajer je treće pojačanje Junajteda ovog leta

* Očekuje se da bi posle Megvajera meta mogao da bude vezni igrač

 

Štoper Lestera i reprezentacije Engleske Hari Megvajer uskoro će postati član Mančester junajteda.

Kako prenose ostrvski mediji dva kluba su konačno uspeli da postignu sporazum, pa će Megvajer postati najskuplji defanzivac u istoriji Premijer lige.

Očekuje se da će Junajted za njegov dolazak na "Teatar snova" platiti ukupno 90 miliona evra, 80 plus deset u klauzulama i bonusima. To je pet miliona više nego što je Liverpul platio Virdžila van Dajka.

Priča oko transfera Megvajera trajala je dugo, u igri su bili još neki klubovi, pre svih Mančester siti, ali Junajtedu je očigledno bio najpotrebniji, a "građani" su smatrali da ne vredi toliko.

Uz to, on je rekao čelnicima Lestera da je voljan da pređe na "Old Traford" i oni su na kraju morali da popuste.

Pre Megvajera, Junajted je za 55 miliona doveo Arona Van-Bisaku iz Kristal Palasa. Danijel Džejms iz Svonsija je stigao za 20 miliona evra, a Megvajer će biti plaćen više nego njih dvojica zajedno.

Inače, klub je trenutno na turneji po Australiji u Aziji, pobedili su Glori Pert sa 2:0, Lids Junajted sa 4:0 i konačno Inter sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekuje se da bi posle Megvajera meta mogao da bude vezni igrač, a najbliži dolasku u Mančester je Bruno Fernandeš iz Sportinga iz Lisabona.

BONUS VIDEO:

Podrška navijača Zvezde Siniši Mihajloviću