Ole Gunar Solskjer
EPA/Peter Powell
Ole Gunar Solskjer

EPA/Peter Powell

Ole Gunar Solskjer, Foto: EPA/Peter Powell

Prvi put nakon pune četiri godine Everton je pobedio Mančester junajted i to sa spektakularnih 4:0 u 35. kolu Premijer lige. Crveni đavoli su teško stradali na Gudisonu, a taj poraz može ih na kraju skupo koštati plasmana u Ligu šampiona sledeće sezone. Upitna je i budućnost Ole Gunara Solskjera na klupi, jer je njegova ekipa doživela ukupno četvrti poraz u poslednjih pet utakmica.

S druge strane, Everton je ostvario najveću pobedu nad rivalom s Old Traforda još od 1984. godine, kada je slavio 5:0.

Potez utakmice napravio je sjajni Brazilac Ričarlison, koji je u 13. minutu goste načeo majstorskim makazicama u petercu kojima je probio mrežu Davida de Hee za vođstvo.

Na 2:0 je u 28. minutu povisio Sigurdson. Islanđanin je primio loptu u polukontri, opalio s 25 metara i pogodio donji levi ugao za novo oduševljenje na tribinama Gdisona.

Pokušao je Junajted da se vrati u drugom poluvremenu, a onda je u osam minuta primio još dva gola. Nakon kornera u 56. minutu lopta se odbila na ivicu šesnaesterca, gde ju je Lucas Dinje savršeno dočekao i poslao opet u donji lijei ugao dok je De Hea sve posmatrao nemoćno.

Tačku na "i" u 64. minutu stavio je Teo Volkot. Ubojiti kontranapad započeo je Sigurdson i s leve strane namestio Englezu zicer, a on je poslao loptu pored De Hee u dalji ugao za istorijskih 4:0 u plavom delu grada Bitlsa.

LAJOVIĆ ZAKAZAO, NIŠTA OD TITULE Imamo razloga za ponos, a Italijan za ogromnu sreću! Ovo mu je vrh karijere

Junajted sada na šestom mestu četiri kola pre kraja prvenstva ima dva boda manje od Čelsija i četvrtog Arsenala, s tim što Tobdžije imaju utakmicu manje, dok je Totenhem na trećoj poziciji udaljen tri boda.

Premijer liga, 35. kolo:

subota
Mančester Siti - Totenhem 1:0
(Foden 5)
Bornmut - Fulam 0:1
(Mitrović 53)
Hadersfild - Votford 1:2
(Erne Grant 90+3 - Deulofeu 5, 81)
Vest Hem – Lester 2:2
(Antonio 37, Perez 82 – Vardi 67, Barns 90+2)
Vulverhempton - Brajton 0:0
Njukasl - Sautempton 3:1
(Perez 27, 31, 86 - Lemina 59)

nedelja
Everton – Mančester junajted 4:0
(Rišarlison 13, Sugurdson 28, Dinj 56, Volkot 64)

ponedeljak

21.00 Čelsi – Barnli

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо