Branko Jovičić
FK Crvena zvezda
Branko Jovičić

FK Crvena zvezda

Branko Jovičić, Foto: FK Crvena zvezda

Gladni uspeha i željni pobeda - to je ono što krasi igrače Crvene zvezde, a to najbolje zna Branko Jovičić, neumorni vezista koji je dolaskom u klub doneo šampionski pelcer, pa je za tri godine osvojio isto toliko titula pravaka države.

- Svi smo u Zvezdu došli zbog trofeja. Deo sam tima već tri godine, osvojio sam isto toliko šampionskih titula i čast mi je zbog toga. Meč sa Radom je bio dobar, dostojno smo proslavili, ali smo brzo morali da ga arhiviramo, jer nas je već za par dana čekao duel sa Inđijom u Kupu Srbije. Želimo sve da osvojimo, vredno radimo, ne opuštamo se i iz meča u meč idemo na pobedu. To je Crvena zvezda - počinje Jovičić.

Izabranici Dejana Stankovića su eliminisali Inđiju (2:1) i plasirali se u polufinale kupa, a Jovičić smatra da pauza od dva i po meseca nije previše uticala na fudbalere.

- Odigrali smo dobro, iako je teren bio težak. Inđija je domaćinska ekipa, ali smo znali da ćemo izboriti prolaz dalje ukoliko odigramo kvalitetno. Usmereni smo na osvajanje duple krune i ne odstupamo od tog cilja. Ušli smo u dobru formu tokom proleća, malo nas je usporila pauza uslovljena pandemijom korona virusa, ali nije to previše uticalo na nas, što smo pokazali protv Rada i Inđije.

Mnogo su Jovičiću nedostajali navijači, ali već protiv Radnika, pola kapaciteta Marakane biće ispunjeno.

- Bilo je neobično igrati bez publike. Čudno je bilo videti prazne tribine našeg stadiona kad smo odmeravali snage sa Grafičarom, ali i protiv Rada u gostima. Ipak, napravili su nam sjajan doček, prijatno nas iznenadili, ali prava proslava nas tek očekuje. Jasno je koliko nam znači njihova podrška, oni su naš 12. igrač. Nadam se da će ih u što većem broju doći protiv Radnika, a mi ćemo dati sve od sebe da im to vratimo pobedom na tom meču i duplom krunom - podvlači Jovičić.