Svetislav Pešić
AP Antonio Calanni
Svetislav Pešić

AP Antonio Calanni

Svetislav Pešić, Foto: AP Antonio Calanni

U najsvežijim "leckanjima" je u glavnu ulogu preuzeo fudbaler reala Toni Kros, komentarišuću odluku košarkaške sekcije FK Barselone, na predlog trener Svetislava Pešića, da se i njima uzme 70% od plate, kao i fudbalerima, sa ciljem finansijske stabilnosti i isplaćivanja plata osoblju i zaposlenima u klubu.

Kros, čije je smanjene šlate tek 12-20% (kako to najavljuju lokalni mediji, mada se sam Real oko toga još nije zvanično odredio), kritikovao je poteze Barselone i to na način koji je prilično "prodrmao" špansku javnost:

"Ja sam skroz protiv toga da se zbog krize koju je uzrokovao korona virus smanjuju plate fudbalerima! Treba da dobijemo cele plate, pa da sami odredimo kome ćemo, od onih kojima je pomoć potrebna, donirati. Potpuno je beskorisno ono što rade u Barseloni, potpuno... Oni daju pare klubu čiji su igrači i treneri, a ne onima koje je korona virus najviše pogodio, bolesnima od Covid-19", rekao je Kros.

U Španiji je, do utorka, 7. aprila 2020, od izbijanja pandemije utvrđeno da je inficirano 144.690 osoba. Od toga se 48.021 oporavilo u međuvremenu, ali je čak 14.555 obolelih preminulo.