Luka Jović
twitter/UEFAUnder21
Luka Jović

twitter/UEFAUnder21

Luka Jović, Foto: twitter/UEFAUnder21

Mnogo se prašine diglo zbog izopštavanja Luke Jovića sa spiska fudbalske reprezentacije Srbije, a njegov otac Milan u razgovoru za „Alo!“ iskreno i bez ustručavanja izneo je svoje viđenje celokupne situacije.

Pročitajte još:

Napadač Real Madrida je zbog navodne povrede napustio nacionalni tim pred meč s Luksemburgom u septembarskom ciklusu kvalifikacija za EP 2020, pa je selektor Ljubiša Tumbaković odlučio da ga ne pozove među „orlove“ za duele protiv Paragvaja i Litvanije.

"Dobre stvari se brzo zaboravljaju. Luka je letos, čim je postao fudbaler Real Madrida, povređen igrao za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu. Govorio sam mu: 'Sine, nemoj da ideš, mnogo rizikuješ, iskomplikovaće se nešto'. On nije hteo ni da čuje. Rekao mi je: 'Ćale, igraću za nacionalni tim i s jednom nogom ako treba, tamo su moji drugari, neću da ih ostavljam na cedilu'. Siguran sam da niko drugi to ne bi uradio da je bio u njegovoj koži. Nije pošteno prema Luki da ga odmah stavljaju na stub srama, ali svako ima pravo da kaže šta misli, pa i ja", kaže Milan Jović za "Alo!".

Kristijano spakovao kofere - Sudbina Portugalca zavisi od ovog fudbalera!

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 15.10.2019. 10:07 - 15.10.2019. 10:15 Kristijano Ronaldo bi posle dve godine provedene u Juventusu mogao da narednog leta promeni sredinu. Foto: AP Luca Bruno Portugalac bi na kraju aktuelne sezone mogao Torino da zameni Parizom, a uslov je da Nejmar napusti PSŽ.

Selektor Ljubiša Tumbaković je na konferenciji za medije pred meč s Litvanijom rekao da je Jović svojevoljno napustio sportski centar u Staroj Pazovi, uz obrazloženje da ima problem s povredom. Pritom, napadač Reala je kormilaru nacionalnog tima odluku saopštio SMS porukom.

Milan Jović

Alo!/Marko Metlaš

Milan Jović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

"Ne želim puno da uznemiravam dete i javnost. Reprezentacija je san, Luka tako razmišlja i on je veliki Srbin. Voli da igra za nacionalni tim i dres sa državnim grbom je za njega svetinja. Smeta mi što je ova situacija u žiži, zato što se pominje u negativnom kontekstu, a on to nije zaslužio. Mnogo me to boli kao roditelja. On je patriota, lepo smo ga vaspitali i smatram da nismo kao porodica učinili ništa što je za osudu", dodaje otac srpskog fudbalera.

Uskoro će doći i golovi

Luka Jović još nije postigao prvenac u dresu Real Madrida.

"Luka puno radi na treninzima i strpljivo čeka svoju šansu. Siguran sam da će je iskoristiti kada je dobije. Očekujem da će uskoro postići i taj prvenac. Šta da se radi, nekada ide, a nekada ne. Trud se uvek isplati, ne sumnjam u njega da će uskoro biti ono što jeste", poručuje Srbin iz Bijeljine.

U našem narodu važi izreka da je roditelj uvek na strani svog deteta, čak o da je ono najgore na svetu. Međutim, Milan Jović realno sagledava stvari i postupke svog naslednika, pa pomirljivim tonom nastavlja: 

"Trener je uvek u pravu. Njegova je uvek poslednja i fudbaler to mora da poštuje. Ako je Luka pogrešio, njih dvojica treba da pričaju. Istina, nije izabrao pravo vreme da ode, u trenutku kada se reprezentacija bori za plasman na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da nikada neće ostaviti reprezentaciju, on je moje dete, poznajem ga bolje od svih. Realno gledano, on je petnaesti igrač u reprezentaciji koji je bio povređen, pa je igrao sledeću utakmicu u klubu. Nema potrebe da neko proziva Luku Jovića. Čitavu situaciju ne treba gledati toliko negativno i dramatično. On je Srbin, bori se za naš narod, a ako su on ili neko od njegovih saigrača nekada pogrešili, ne treba od toga odmah praviti aferu. Želja svakog Srbina, pa i Luke Jovića, jeste da se naša reprezentacija domogne Evropskog prvenstva", zaključio je Milan Jović.

Bonus video: Ljubiša Tumbaković pred meč "orlova" u Litvaniji

 

Komentari (1)

Bogisa

15.10.2019 14:17

Nema potrebe!