Ajntraht - Borusija Dortmund, Bundesliga
EPA, Ronald Wittek

U meču 20. kola Bundeslige na Vald stadionu u Frankfurtu, petoplasirani Ajntraht je dočekao vodeću Borusiju iz Dortmunda i odoleo, meč je završen bez pobednika, 1:1.

Bio je to potpuno otvoren meč u kojem su oba tima imali svoje šanse. Kada se sve sabere, remi je možda i najpravedniji ishod, mada su i jedni i drugi mogli do pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Borusija je povela u 22. minutu. Gereiro je bukvalno sve sam uradio, promešao je odbranu ekipe iz Frankfurta, poslužio kao na tacni Marka Rojsa kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Isti igrač je potom u samo četiri minuta propustio još dve prilike, u 26. minutu je uzdrmao prečku.

Reakcija je usledila u 36. minutu kada je na odličan centaršut sa desne strane koji je uputio Da Kosta, sjajno reagovao Jović. Bacio se i desnom nogom je prosledio loptu iza leđa Romana Burkija u mrežu Dortmunda.

Luka Jović, Ajntraht - Borusija Dortmund

EPA, Ronald Wittek

Luka Jović, Ajntraht - Borusija Dortmund, Foto: EPA, Ronald Wittek

Bio je to njegov 14. prvenstveni gol kojim se uamio na čelu liste strelaca u prvenstvu Nemačke. Inače, Jović je igrao do 56. minuta kada ga je zamenio Mijat gaćinović, dok je Filip Kostić odigrao svih 90 minuta.

Burki je u nekoliko navrata sprečio domaćine da se raduju kada je odbranio udarce Ante Rebića, koji je imao dve dobre prilike u prvom delu, kao i jednu u 57. minutu, dok je Pako Alkaser u 67. mogao doneti radost "milionerima", ali je Kevin Trap bio siguran.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U sudaru Leverkuzena i Bajerna, pobeda "farmaceuta" od 3:1. Tako je Bajern posle pet pobeda konačno zaustavljen, a pobeda Bajera je još značajnija ako se ima u vidu da su na poluvremenu bili u minusu. 

Bundesliga, 20. kolo

subota:

Bajer (L) – Bajern 3:1 (0:1)
(Bejli 53, Foland 63, Alario 88 - Gorecka 41)
Ajntraht – Borusija (D) 1:1 (1:1)
(Jović 36 - Rojs 22)
Herta – Volfsburg 0:1 (0:0)
(Veghorst 65)
Hofenhajm – Fortuna 1:1 (1:0)
(Kramarić 16 - Henings 46)
Nirnberg – Verder 1:1 (0:0)
(Išak 86 - Egštajn 64)
18.30 Šalke – Borusija (M)

nedelja:
15.30 Augzburg – Majnc
18.00 Štutgart – Frajburg

petak:
Hanover – RB Lajpcig 0:3 (0:1)
(Halstenberg 45+3p, Orban 64, 85)