napoli - Crvena zvezda, Dejan Joveljić
Tanjug/AP, Ciro Fusco
napoli - Crvena zvezda, Dejan Joveljić

Tanjug/AP, Ciro Fusco

napoli - Crvena zvezda, Dejan Joveljić, Foto: Tanjug/AP, Ciro Fusco

Dejan Joveljić je ulaskom u igru protiv Napolija napravio novi korak ka visinama kojima stremi briljantnim igrama, a neustrašivo izdanje mladog centarfora, osim što je obradovalo zvezdašku javnost, potvrdilo je da šampion Srbije dobija naslednika sjajnih napadača koji su kroz istoriju kluba stasavali u Ljutice Bogdana.

Po povratku sa Apeninskog poluostrva, devetnaestogodišnji centarfor rođen u Bijeljini, nije skrivao zadovoljstvo.

-Ulazak u igru na stadionu „San Paolo“ predstavljao je veoma emotivan trenutak. Dobio sam šansu da igram u najvećem mogućem takmičenju, protiv nekih od najboljih igrača sveta i to u dresu voljenog kluba, u kojem sam gradio fudbalski put od petlića. Ukazana prilika velika je čast i obaveza, a moje je da nastavim da se trudim i radim kako bih i ubuduće dobijao minute u Ligi šampiona – rekao je Joveljić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Neustrašiva igra, samopouzdanje i doza sportske drskosti koja je oduševila sve Zvezdine pristalice, potvrdila je zrelost strelca 12 pogodaka u četiri takmičenja za najveća fudbalska iskušenja.

- Nisam imao strah, nije bilo razloga. Svestan sam da svako ko uđe u igru mora da pruži maksimum i tako sam se ponašao. Kad mi je saopštena odluka da ću biti sa prvim timom, nisam znao da li ću uopšte biti u protokolu jer nas je 20 putovalo, ali sam pretpostavljao da ću makar biti na klupi. Iznenadio sam se što sam prilično rano dobio šansu, drago mi je zbog značajne minutaže. Zahvaljujem se šefu i stručnom štabu što su mi ukazali priliku, usrećili su mene ali i sve zvezdaše koji su se iskreno obradovali zbog mog debija i uputili mi sijaset čestitki.

Joveljić je spisku takmičenja u kojem je nosio dres Zvezde dopisao i najelitnije. Debitantski meč, ipak, nije doneo mladom centarforu pogodak i na petom frontu.

- Nisam igrao samo Ligu Evrope, ali se nadam da i neću nikad. Motiv da se i u elitnom takmičenju upišem u listu strelaca je ogroman, ostaje mi prilika da to učinim protiv Pari Sen Žermena. Uspeo sam da zatresem mrežu Francuza, ali u omladinskoj konkurenciji, neće biti lako učiniti isto u prvom timu. Nije nemoguće, ali i da se ne dogodi u decembru - ima vremena.

Uprkos važnom koraku koji je načinio, mladi napadač misli je već usmerio ka Voždovcu i superligaškoj utakmici zakazanoj za nedelju od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

- Sa nestrpljenjem iščekujem naredne utakmice. Fudbal iziskuje neprestano dokazivanje i već smo fokusirani na nedelju. Želja nam je da protiv Voždovca upišemo tri boda, ostavimo što bolji utisak i naravno počnemo novi niz pobeda koji će trajati do kraja polusezone – istakao je Joveljić.