Matijas de Liht
Printscreen / Northern Ireland @
Matijas de Liht, Foto: Printscreen / Northern Ireland @

Izgleda da je veliko obeštećenje postalo i veliki teret za Matijsa De Lihta. Holandski defanzivac je letos prešao iz Ajaksa u Juventus za rekordnih 75.000.000 evra posle sjajne sezone u kojoj je bio proglašen za jednog od najboljih defanzivaca sveta u dresu Kopljanika.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, otkako je promenio klupske boje i umesto crveno-belog obukao crno-beli dres Stare dame iz Torina greške i kiksevi postali su mu glavna marka. Tako je minulog vikenda u derbiju s Interom Holanđanin nespretno rukom poklonio penal domaćinu koji je Lautaro Martinez iskotistio. Sreća pa je Gonzalo Iguain dao gol za 2:1 i skinuo teret s leđa mladog De Lihta koji se sinoć ponovo obrukao.

Bilo je to u Roterdamu na utakmici između Holandije i Severne Irske, a Matijs De Liht je uspeo da napravi dva kiksa u razmaku od samo deset sekundi i omogući Džošu Magenisu da se proslavi i donese iznenađujuće vođstvo gostima. I opet je imao sreće štoper Juvea na kraju, pošto su njegovi saigrači Depaj (dva puta) i Luk De Jong preokrenuli rezultat i poništili njegov novi kiks.

Klub koji ga je želeo za trenera je doveo drugog stručnjaka! Verovali ili ne, još čudnije rešenje

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 16:35 Posle dosta "zle krvi". Lion - PSŽ, Foto: EPA/Sebastien Nogier Zamalo Murinjo, ali ipak još čudnije rešenje. Čovek koji je svojevremeno govorio kako je Lion favorizovan od strane sudija u francuskom šampionatu, sada je seo na klupu Liona.

Pobedom nad Severnom Irskom Holanđani su stigli nadomak direktnog plasmana na EURO, na kojem će biti sigurno jedan od favorita, ali će im tamo biti potreban smireni Matijs De Liht koji ne pravi ovakve greške. Virdžil Van Dajk je možda najbolji štoper na svetu, ali ne može sve sam.

BONUS VIDEO:

Brižit Kosgej srušila svetski rekord u maratonu star 16 godina