Ivan Vukomanović
Profimedia
Ivan Vukomanović

Profimedia

Ivan Vukomanović, Foto: Profimedia

 Bivši fudbaler Crvene zvezde optužen da je kao igrač Lokerena namestio rezultat protiv Lirsa (2:0) 11. februara 2006. godine namernim pravljenjem penala na početku meča.

Belgijski magazin Humo optužio je srpskog menadžera Dejana Veljkovića i poznatog srpskog fudbalskog internacionalca Ivana Vukomanovića da su 2006. godine lažirali rezultat utakmice Lirs - Lokeren (2:0).

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pozivajući se na svedoka događaja, Humo piše da je Vukomanović kao defanzivac gostujućeg tima namerno napravio penal na početku utakmice, a da su Veljkovića nakon pobede videli u društvu ljudi iz Lirsa kako zajedno proslavljaju osvojena tri boda.

- Vukomanović je u to vreme bio fudbaler sa spiska Dejana Veljkovića, a trener Lokerena Eme Antuenis, shvativši u čemu je stvar posle napravljenog penala, brzo je izveo Vukomanovića s terena. Taj meč je namešten, a glavni u priči bio je Veljković. Jutro nakon tog poraza iskusni Antuenis je napustio mesto trenera Lokerena - piše Humo, ističući da postoji svedok nameštaljke u režiji Srba.

U istom tekstu se navodi da je Veljković na terenu imao nekoliko svojih igrača s obe strane.

Boje Lirsa su tada branili Dragan Mrđa, Marko Anđić i Ninoslav Milenković od srpskih fudbalera, kao i nekoliko Hrvata, od kojih je najpoznatiji bio Ognjen Vukojević.

 Za Lokeren su nastupali golmani Zvonko Milojević i Jugoslav Lazić, Goran Drulić, Predrag Filipović i Albanac Besnik Hasi.

 - Naravno da je i do mene došlo šta je objavljeno, ali nemam nameru da reagujem, niti da se bavim glupostima koje bi mi oduzimale energiju. Belgijski sam državljanin, živim u Belgiji, policija i sud sigurno mogu da dođu do mojih vrata ako budu procenili da je potrebno, tako da nemam drugi komentar - kaže za Kurir Vukomanović.