Miloš Jojić
Tanjug/AP
Miloš Jojić

Alo/Miloš Topalović

Miloš Jojić, Foto: Alo/Miloš Topalović

Sjajno je Miloš Jojić počeo avanturu u Volfzbergeru u koji je stigao na pozajmicu iz Istanbul Bašakšehira. Ali, pojava koronavirusa prekinula je sve dalje aktivnosti momka koji oživljava karijeru posle neobjašnjivog pada u drugi plan u Turskoj. Sam je najmanje kriv, ali kada je osetio da više nema šta da čeka povukao je jedini mogući potez. Polo je nekoliko ponuda, merio je i presekao da se preseli u Austriju.

Baš u ovom peridu proslavili ste rođendan?

- Svakako neobična situacija mada ih ni ranije nisam glamurozno slavio. Saigrač mi je stari poznanik iz Partizana Nemanja Rnić. Bio je prisutan sa suprugom, kojoj se zahvaljujem za predivnu tortu koju je napravila, i njihovo dete. Intimno društvo kako nalaže situacija i pravila. Počastil ismo se, proćaskali i onda je svako nastavio sa aktivnostima koje nalaže situacija.

Kako podnosite izolaciju?

- Iskreno, ne pada mi teško. Navikao sam tokom profesionalne karijere da dosta vremena provodim sam sa sobom. Nekada to uopšte nije loše. Konstantno čitam knjige jer smatram da je to najbolji vid dodatnog obrazovanja i relaksacije. I ranije sam to radio, ali sada imam više vremena, pa temeljnije prilazim svakoj temi. Povremeno pogledam vesti. Nemački mi nije problem jer sam ga savladao igrajući u Dortmundu i Kelnu. Uopšte mi ne smeta što su zatvoreni kafići, klubovi… a mnogo mi znači prisutvo porodice Rnić. Kada vidim gde se sve nalaze naši ljudi mogu da budem srećan što sam u Austriji. Ima dosta naših ljudi, a domovina nije daleko. Čim se situacija stabilizuje nadam se da ćemo se videti. Do tada kontaktiramo preko društvenih mreža, kao i sa prijateljima i bivšim saigračima sa kojima sam u drugarskim odnosima.

Miloš Jojić

Foto: Instagram

Miloš Jojić, Foto: Foto: Instagram

 

Treninzi su sastavni deo dana?

- Pošto su zatvoreni svi parkovi i teretane prinuđen sam da radim kod kuće. Trudim se, koliko god mogu, da održim formu i iskoristim svaki deo nameštaja ha ha... Ne zna se kada će se situacija normalizovati i to je osnovni razlog posvećenosti treningu u kućnim uslovima. Dovijam se na razne načine i ne želim da se opuštam.

Još nešto što karakteriše dan u izolaciji?

- Ishrana je na prvom mestu. Čak i kuvam i uopšte nisam loš, a pravim i specijalne energetske sokove. Naravno, preferiram voće i sve što je na prirodnoj bazi.

Neka poruka, savet?

- Moramo da se pridržavamo pravila da bi sačuvali jedni druge. U pojeidnim zemljama situacija je iz dana u dan sve gora. Pogledajte Italiju,Španiju... Sličan smo mentalitet, a opet imam osećaj da se kod nas brže i odgovornije reagovalo. Verujem da će sve brzo proći i da ćemo se vratiti starim obavezama, navikama i poslovima .

Kažu da su fudbaleri neodgovorni u vreme koronavirusa?

- Neću komenatrisati postupke pojedinih kolega. I ne čitam vesti tog tipa. Jednostavno me ne zanimaju. Zna sešta i kako treba da rade i ponašaju se profesionalni fudbaleri. Imao sam tri dana slobodno i planirao da dođem u Beograd baš kada je epidemija počela da se zahuktava. Procenio sam da je najbolje da ostanem u Austriji, po cenu samoće. Mislim da mi je bila dobra procena.