Milan Jevtović
instagram.com/miki77jevto

 

Milan Jevtović je nedavno prešao iz Crvene zvezde na pozajmicu u APOEL i odmah je uspešno započeo avanturu na Kipru. Dug i trnovit put prevalio je Jevtović (26), od Pranjana pored Čačka do sunčanog Kipra. Polivalentni fudbaler još kao klinac okušao se preko granice (LASK), ali je ime stekao u Borcu, a potvrdio u norveškom Bodo Glimtu gde je, žargonski rečeno, eksplodirao. Igrao je za Antaliju i Rozenborg pre dolaska u Crvenu zvezdu.

- Radost posle potpisivanja ugovora sa crveno-belima najpre sam podelio sa kumom Brankom "Bakulom" Jovičićem, koji se kasnije povredio, ali je usledio veliki povratak na teren.

Naš narod bi rekao „Bog na nebu, Jovičić (kum) na zemlji“.

Pomoć spskog „klana“

Jevtović je u APOEL stigao kada su u njemu već bila tri Srbina. - Dugujem im neizmernu zahvalnost. Savića sam poznavao, ali su Matić i Pavlović sjajni momci i oni su mi mnogo pomogli da se što brže snađem i aklimatizujem. Naravno, tu je i porodica koja je moj glavni oslonac.

Ruku na srce Jevtović nije dobio pravu šansu iako je postigao šest golova na 16 utakmica. Zbog toga je usledila logična selidba (pojamica) u klub sa rajskog ostrva gde su ga dočekali zemljaci Vujadin Savić, Andrija Pavlović i Uroš Matić.

- Bio je i trener Kare Ingebrigtsen, sa kojim sam sarađivao u Rozenborgu, ali je smenjen - kaže za „Alo!“ Jevtović - Nasledio ga je Grk Marinos Uzunidis nekada poznati štoper i reprezentativac, sada trener. Bio je u APOEL-u i pre više od deset godina, jezik i situacija u klubu nisu mu prepreka. Dva dana radio je sa nama, rekao šta želi, očekuje i prvi rezultat je već došao.

U posledenjem kolu sa 4:1 savladali ste Apolon u velikom derbiju?

- Moja treća utakmica i velika pobeda. Bio sam starter uz Savića i Pavlovića. Neizvestan kao i svaki derbi. Dugo je bilo 1:1 i kada su svi pomislili da će doći do podele bodova u samom finišu i nadoknadi postigli smo tri gola i ostvarili zasluženu i veoma važnu pobedu.

Kako je Uzunidis reagovao?

- Posle utakmice pohvalio je moju igru, izrazio zadovoljstvo, poželeo da nastavim u istom tempu, a napomenuo je da će golovi doći sami po sebi.

Posle desetak godina u kiparskom fudbalu dogodio se pomak. Anortozis (43 boda) i Omonija (39) diktiraju tempo uporno ih prati APOEL (38) posle 20 odigranih kola.

- Zna se naš cilj, a to je sedma uzastopna titula. Tome je sve podređeno naročito posle prestorojavanja i promene trenera. Imamo zgusnut raspored, teške mečeve sa Bazelom u Ligi Evrope, rival nam je i Pafos i onda sledi derbi 29. februara na našem stadionu sa Omonijom. Verujem u uspešnu seriju, a velike utakmice i rasplet tek predstoje.

Vreme dokazivanja

Imate šest meseci da se nametnete na Kipru?

- U slučaju da igrama zadovoljim stručni deo kluba na leto mogu da potpišem trogodišnju ugovor sa kiparskim klubom. Takav je dogovor prilikom sklapanja ugovora o pozajmici – ističe Jevtović