Paolo Maldini, Zvonimir Boban
EPA/Emanuele Pennacchio
Zvonimir Boban

EPA/Ali Haider

Zvonimir Boban, Foto: EPA/Ali Haider

Jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije Zvonimir Boban danas proslavlja 51. rođendan. Svi ljubitelji sporta sasvim sigurno znaju epizodu koja je donekle lansirala ovog igrača u epicentar fudbalske javnosti - kada je nasrnuo na policajca tokom nereda na "Maksimiru" 1990. godine i najavio raspad SFRJ. Dinamo je tada igrao sa Crvenom zvezdom.

Poznati Hrvat karijeru je započeo u pomenutom klubu, ali su ga putevi života odveli u Milan gde je zabeležio značajne uspehe. No, ono što je ženama daleko zanimljvije jeste njegova neobična sudbina i ljubavna priča.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvonimir je suprugu Leonardu upoznao krajem osamdesetih u jednom zagrebačkom butiku gde je radila kao prodavačica. Danima je svraćao u butik, razgledao garderobu i pravio se da traži pravi sako za sebe, sve dok nije skupio hrabrost i pozvao ovu lepu manekenku u usponu na sastanak.

Leonarda je svojevremno ispričala kako joj je bio toliko šarmantan da je odmah zamišljala kako bi bilo biti njegova žena, ali i da je znala da je on pravi izbor jer je prilikom svakog izlaska imala osećaj da je trese struja čim bi im se sreli pogledi.

Ova priča imala je srećna kraj - stali su na ludi kamen u Milanu 1993, ali ih je u godinama koje će doći sačekala teška borba za potomstvo. Kako nisu mogli da dobiju dete, posle četiri godine braka rešili su da usvoje devojčicu Mariju, ali su nastavili da se nadaju i biološkom detetu.

Ipak, kako je Leonarda i dalje imala poteškoće da zatrudni, par se pet godina kasnije ponovo odlučio na usvajanje, ovog puta bio je to dečak Gabrijel. Par je uporedo sa bitkom za potomstvo, često vodio i borbu protiv spekulacija javnosti - neprestano su tu bila govorkanja da su rešili da se razvedu.

Tome su najbolje stali na put kada su 2007. usvojili još dvoje dece - blizance Martu i Rafaela.

"Uvek sam govorila da Bog svakoga pomazi po glavi, samo treba strpljivo čekati svoj red ", izjavila je Leonarda Boban još davne 2001. godine za hrvatske medije, i zaista - lepi dani su je čekali.

Srećna šestočlana porodica se uvećala za još jednog člana 2010, posle bezbroj hormonskih terapija i onda kada su se sve nade već ugasile, Leonarda je ostala trudna i u 40. godini na svet donela devojčicu Ružu.

No, rođenjem malene Ruže ništa se nije promenilo u odnosu sa drugom decom - količina ljubavi se samo povećala!

Na kraju upotrebila jaku i žestoku reč za njega, ovo niko nije očekivao od trenutno najslavnije Hrvatice

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 11:51 - 08.10.2019. 12:19 Od svih naših sportista, samo njega zna. Kristina Mandarina, Foto: Instagram/lareina1134 Popularnost preko noći i ne sa prevelikim povodom je nešto što odlikuje današnje vreme. Tako je i sa atraktivnom prodavačicom mandarina iz Zagreba Kristinom Penevom.

"Jedino što je drugačije je način na koji su naša deca postala naša. Ljubav se nije promenila. I Marija i Gabrijel i Rafael i Marta neprestano su mi u mislima. A gotovo je neverovatno da su svi plavi i po svemu liče na Zvonimira", istakla je ova zanosna brineta jednom prilikom.

Paolo Maldini, Zvonimir Boban

EPA/Emanuele Pennacchio

Paolo Maldini, Zvonimir Boban, Foto: EPA/Emanuele Pennacchio

Leonarda se godinama bavila modnim dizajnom, čak je imala i butik u Milanu, a potom i u Zagrebu, a potom se oprobala i kao ugostitelj. No na koncu svega, rešila je da se u potpunosti posveti deci i suprugu, a Zvonimir je u nekoliko navrata istakao kako je ona za njega jedina i posebna.

BONUS VIDEO:

Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Tofaša!