Dejan Stanković
EPA/Andrej Cukić
Dejan Stanković

EPA/Andrej Cukić

Dejan Stanković, Foto: EPA/Andrej Cukić

Dekijev tim će zbog toga već u nedelju na žrebu u Nionu (12.00) saznati rivala u prvom kolu kvalifikacija, a dobra vest je da će biti povlašćeni.

Situacija glasi ovako. Potencijalni rivali su Fola Eš (Luksemburg), Jurgorden (Švedska), Linfild (Severna Irska), Budućnost (Crna Gora), Flora (Estonija), Dinamo Brest (Belorusija), Riga (Letonija), Konas Ki (Vels), Klaksvik (Farska Ostrva), Europa (Gibraltar), Celje (Slovenija), Ararat (Jermenija), KuPS (Finska), Rejkjavik (Island), Tirana (Albanija), Sileks (S. Makedonija) i Florijana (Malta).

Ono što na prvi pogled deluje jeste da su u pitanju timovi koji su ispod renomea Crvene zvezde, ali ne treba zaboraviti da se igra samo jedan meč - dok se domaćinstvo određuje žrebom.

Nije isključeno ni da se utakmica odigra na neutralnom terenu, a sve zavisi od toga da li će Zvezda biti "uparena" sa ekipom u čiju zemlju nije dozvoljen ulazak iz Srbije. U tom slučaju bi UEFA mogla da odredi da se meč igra u Poljskoj, Mađarskoj, Grčkoj ili na Kipru. Prvi meč igra se već 18. ili 19. avgusta, dok će Zvezda i pre toga saznati rivala u 2. kolu (10. avgust).

Beogradska ekipa će i na žrebu za drugo kolo biti povlašćena, dok u trećem samo ako ispadne neko od nosilaca poput Seltika, Dinama, Astane, Ludogoreca ili Jang bojsa.

Potencijalni rivali u drugom kolu: Midtjiland (Danska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Slovan (Slovačka), Suduva (Litvanija), Omonija (Kpar), Dinamo Tbilisi (Gruzija) i Sarajevo (BiH).

PROČITAJTE JOŠ: