Vejn Runi
EPA
Vejn Runi

EPA

Vejn Runi, Foto: EPA

Bivši fudbaler Evertona i Mančester junajteda, Vejn Runi je u svojoj kolumni za "Sandej Tajms" napisao nešto što bi moglo da šokira navijače ta dva tima:

"Liverpul će biti šampion Premijer lige. Kao što možete da zamislite, navijači Evertona me zovu na telefon i govore mi „Sezona mora da se poništi“ i naravno da deo mene, kao evertonovca i kao bivšeg igrača Mančester junajteda, misli da bi to bilo dobro. Ali, ne! Liverpul je bio fantastičan. Toliko toga su uložili u ovu sezonu. Zato zaslužuju titulu. Možete li da zamislite da neko 30 godina čeka ovo i da mu to neko oduzme. Sezona 2019/20 mora da se završi, pa čak i po cenu da izgubimo deo naredne", započeo je Runi svoju kolumni za Sandej Tajms.

Bivši reprezentativac Engleske smatra da niko ne može tačno da zna do kada će trajati prekid, ističe da je protiv toga da se igra bez publike:

"Ne bih se začudio ni ako bi kraj tekuće sezone bio na kraju 2020. godine. Fudbal, kao i industrija, mora da prati savete nadležnih i da preduzima sve preodstožne mere u ovoj situaciji. I zato je za mene neprihvatljivo da se sezona nastavi bez publike, jer bi opet lekari, policija, redari, morali da dolaze na stadion u ovo doba kada su nam daleko potrebniji na nekim drugim mestima", zaključio je Vejn Runi!