Rade Bogdanović
printscreen/RTS
Rade Bogdanović

printscreen/RTS

Rade Bogdanović, Foto: printscreen/RTS

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović gostovao je na RTS-u u emisiji posvećenoj prvom meču Crvene zvezde u Ligi Evrope protiv Hofenhajma. Tom prilikom ponovo je izazvao burne reakcije srpske javnosti. Krenimo od analize prvog poluvremena koje je završeno bez golova.

- Dve scene su bile najvažnije u prvom delu… Prvo kada je Katai poslao onu loptu za Falćinelija. Zamislite neku "alu" od ranije na onaj vanzemaljski pas, recimo Duleta Savića, to napadač Zvezde mora da realizuje. Druga scena je bila sreća, kada ovaj Sanogo izgubi loptu na 20 metara od gola. Zato je Kapelo ceo život govorio da je tim bez zadnjeg veznog kao auto bez motora - započeo je Bogdanović.

Zvezda se dobro držala tokom prvih 45 minuta, a pitanje novinarke RTS-a glasilo je da li crveno-beli mogu da izdrže da do kraja meča ne prime pogodak. Usledio je nesvakidašnji odgovor.

- Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju.

vezda je na kraju poražena 2:0, nije uspela da kruniše inicijativu u poslednjih desetak minuta, uz isključenje trenera Dejana Stankovića.

- Gledali smo reprizu prvog poluvremena gde je Zvezda bila pre orijentisana da sačuva svoj gol nego da ga postigne. Trajalo je sve dok smo imali i snage. Ono što je bilo interesanto jeste situacija kada igrač vodi loptu, ne ulazi mu niko u blok. To je pozicija defanzivnih veznih - pojasnio je Bogdanović, pa se nadovezao:

- Videlo se da fizički ne mogu da pariraju. Nije lako trčati za loptom, bolje je imati u nogama. Oni to nisu uspeli, jer da bi to uradili morate imati sposobne igrače da to rade. Zvezda u organizaciji igre i kreativnosti kaska. Nema igrača za tu priču. To je neko moje lično mišljenje, analizirajući neku Zvezdu iz zlatnih vremena koju sam gledao. Nije lako biti navijač Zvezde i Partizana i gledati ovu vrstu fudbala.

PROČITAJTE JOŠ: