Srđan Babić
FK Crvena zvezda
Srđan Babić

FK Crvena zvezda

Srđan Babić, Foto: FK Crvena zvezda

Defanzivac Crvene zvezde Srđan Babić preneo je utiske o pripremama na Pafosu koje se polako bliže kraju. Stameni štoper je odigrao preko 70 utakmica u crveno-belom dresu, a ističe želju da taj broj postane sve veći. Takođe, ne krije zadovoljstvo zbog saradnje sa Dejanom Stankovićem kao visoke ambicije u nastavku sezone.

- Uslovi su fenomenalni. Zaista sam prezadovoljan hotelom, hranom, sve je na vrhunskom nivou. Treći put sam ovde u Pafosu koji se pokazao kao odlična baza i drago mi je što smo ponovo ovde. Imamo odlične uslove za rad, tereni su vrlo dobri, vreme je lepo, samo jedan dan je padala kiša, ali kratko. Moramo pre svega dobro da se uigramo za nastavak sezone, a verujem da ćemo se odlično spremiti kako na fizičkom tako i na taktičkom planu – naglasio je Babić.

Zadovoljstvo mu je što radi sa takvom fudbalskom veličinom kao što je Dejan Stanković.

- Utisci su impresivni. Pre svega, radi se o jednom velikom zvezdašu, koji mnogo voli naš klub i daje maksimum na terenu da na pomogne i da nas uputi u svoje taktičke zamisli. Prezadovoljan sam njegovim odnosom prema igračima, svaki dan nas savetuje. Često tokom treninga čujemo i vidimo njegove aplauze, a to je plod i našeg, ali i njegovog odličnog rada. Bio je veoma uspešan fudbaler, a verujem da neće biti drugačije ni sada kada je trener. Sa njim možemo mnogo, a ispred sebe postavljamo najviše ciljeve.

Bivši mladi reprezentativac Srbije ističe da je dupla kruna glavni cilj ove sezone.

- Mi smo Crvena zvezda i gladni smo pobeda. Imamo određenu prednost, ali kako je i sam trener rekao – krećemo od nule. Mislim da je to ispravan put, da nema mnogo opuštanja, da uđemo u svaki meč maksimalno fokusirani i motivisani. Samo takvim razmišljanjem ćemo naći pobednički put. Imamo i kup, u kojem je naravno imperativ titula. Verujem da ćemo obradovati verne navijače koji su zaslužili da izlaze sa stadiona zadovoljni i radosni.

Momak sa brojem 15 na leđima ne krije želju da odigra još utakmica u crveno-belom dresu.

- Lep period je iza mene. Odigrao sam više od 70 utakmica i to mi znači. Želim da odigram još više, koliko god budem mogao. Na stručnom štabu je da odluči koliko ću igrati, a na meni je da dam svoj maksimum. Timski duh i zajedništvo je najbitnije jer samo kao tim možemo ostvariti sve ciljeve koje postavimo ispred sebe – podvukao je defanzivac Crvene zvezde Srđan Babić.