DOMINO EFEKAT! Izbacivanje Sitija iz Evrope nije sve, sledi novi udar!

Teški dani na Etihadu.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiola, Foto: EPA Lynne Cameron

Mančester siti se posle izbacivanja iz takmičenja pod okriljem UEFA suočava i sa oduzimanjem bodova u Premijer ligi, da li ove ili sledeće sezone. Mančester siti je izbačen iz evropskih takmičenja u naredne dve sezone zbog ozbiljnog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer pleja. Šampion Engleske je kažnjen je i sa 30 miliona evra.

Kako je preneo Independent, kazna UEFA imaće domino efekat, pošto će reagovati i Premijer liga.

- Izvori na visokom nivou navode da će Premijer liga delovati prema sopstvenom licenciranju, koje se odnosi na propise finansijskog fer pleja UEFA. Do problema dolazi jer svaki klub mora da preda istinite informacije da bi dobio licencu Premijer lige i da se te informacije poklapaju sa onima u UEFA - preneo je Eurosport pisanje Independenta.

- Odbori Premijer lige su već razgovarali o potencijalnim kaznama zbog odredbe kojom je UEFA kaznila Siti i oduzimanje bodova se smatra vrlo verovatnim - dodaje se.

U sličnim finansijskim prekršajima brojni engleski klubovi su bili kažnjavani, primera radi lane je Birmingemu oduzeto devet bodova, ali njihov prekršaj je mnogo manji od Sitijevog. Slede teški dani na Etihadu...

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi