Geri Nevil
EPA/Peter Powell
Geri Nevil

EPA/Peter Powell

Geri Nevil, Foto: EPA/Peter Powell

- Ovo je sramota. Navijač sam Junajteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Junajted i Liveprula. Taj Liverpul je klub naroda, klub navijača... Junajted su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu u kojoj ne može ispasti. To je potpuno sramotno - žestok je bio Nevill.

Nije se tu zaustavio legendarni as.

- Vlasnici ovih klubova nemaju nikakve veze s fudbalom u Engleskoj. Navijači trebaju zaštitu. Nisam ja protiv novca u fudbalu, i ja sam zaradio od njega i ulažem novac u fudbal, ali postoje neki principi, treba omogućiti jednom Lesteru da ide u Ligu šampiona ako osvoji Premijer ligu - rekao je on-

Nevill smatra da onima koji su potpisali ovaj dogovor treba oduzeti bodove i novac.

- Junajted i ostatali  klubovi velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premijer lige trebali bi se sramiti, trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno delo protiv fudbalskih zaljubljenika. Dajte titulu Barnliju, ostavite Fulhm u ligi, a izbacite Junajted, Liverpul i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele međusobno igrati, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se takmiče - nastavio je Nevil.