Stadion
Alo.rs
Stadion

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Lekari Urgentne službe Opšte bolnice u Jagodini bore se za život fudbalskog trenera Stefana Pavlovića (31) koji je teško poveređen od udara groma juče oko 18.40 na pomoćnom terenu FK Jagodina. U toku je bio trening mlađih kategorija. Među dvadesetak dečaka, na svu sreću, nema povređenih.

Trener Goran Jović je bio u neposrednoj blizini kolege Stefana Pavlovića.

Insta

Alo.rs

Foto: Alo.rs

- Nije bilo grmljavine i najave udara groma. Oblačno vreme uz rominjanje kiše. Odjednom je sevnulo, bljesak i Stefan se našao na zemlji. Nije kod sebe imao mobilni telefon, kako se priča. Bio mu je u kolima, a ja sam, recimo, imao. Nastala je panika, odmah sam priskočio i počeo da mu dajem veštačko disanje dok su kolege sklanjale decu na stranu. Sve je gledao čovek koji radi na obližnjoj benzinskoj pumpi i odmah je pozvao hitnu pomoć. Meni je pomogao jedan od roditelja koji je tehničar u bolnici , a na terenu je bio i predsednik kluba Vladica Milanović– ekskluzivno za “Alo!” kaže Jović.

Hitna pomoć je brzo stigla?

- Nije prošlo ni pet minuta! Sreća pa kapija nije bila zaključana i mogli su da dođu do Stefana. Tu se zadesio i lekar, čiji sin trenira, pa je nazvao bolnicu da sve unapred pripreme. Odmah su transportovali Stefana. U međuvremenu sam “Brikine”, tako ga od milja zovemo, stvari i telefon odneo njegovim roditeljima koji se mole da mu bude bolje pa sam otišao da ga obiđem. Kako sam čuo uspeli su da mu vrate disanje.

Po rečima načelnika urgentne službe doktora Vladimira Nedeljkovića u toku je borba za njegov život.

- Radimo maksimalno sve što je do nas – rekao je Nedeljković.

Slavka Gajina, dugogodišnjeg operativca Jagodine, zadesila je vest o nesreći:

Insta

Alo.rs

Foto: Alo.rs

- Ne znam šta da kažem. Sve se odigralo na pomoćnom terenu, a u neposrednoj blizini su stadion i benzinska pumpa koji imaju gromobrane. Taj na stadionu atestiram pred početak sezone. Reč je o treneru koji je bio igrač mlađih kategorija Jagodine i želim mu sve najbolje – rekao je Gajin.

U šoku je i novi trener seniora Jagodine Darko Zvečka Milisavljević:

- Sve se odigralo munjevitom brzinom, odmah posle našeg treninga. Stefan je mlad, jak momak, držim mu palčeve da izdrži. Stabilizovali su mu srce i sada je na aparatima. Kažu da ide na bolje.

Insta

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Krstić nije izdržao

Ovo nije prva nesreća sličnog tipa. U Nišu je 29. maja 2000. od udara groma na pomoćnom terenu „Čaira“ poginuo je, posle Dragana Stojkovića Piksija, najtalentovaniji niški fudbaler Ivan Krstić (20). Ostavio je suprugu Anu i bebu od 29 dana, Ivana juniora koji je, u međuvremenu, izrastao u sjajnog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Zoran

19.08.2020 09:58

Ne bih se slozio. Oluja je protutnjala Kragujevcom i crni oblaci su prilazili Jagodini. Kisa je pocela pomalo pa sve jace da pada. Trebali su decu odmah da sklone a normalno i oni da se sklone. Ako je imao gromobran ispravan kako je doslo do ovoga. Ne znam