FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen
EPA/Andreas Gebert
FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen

EPA/Andreas Gebert

FK Bajern, FK Bajern Minhen, Bajern Minhen, Foto: EPA/Andreas Gebert

U Bajernu su ljuti, deluje s pravom. Šef struke Bajerna Hansi Flik je rekao da je normalno da je razočaran zbog toga što FIFA nije nagradila njega i njegov stručni štab za ostvarenja u 2020. godini.

Svetska kuća fudbala je u četvrtak dodelila priznanja najboljima u 2020. godini. Prirodno Robert Levandovski je dobio nagradu za najboljeg igrača 2020. godine s obzirom na to da je sa Bajernom posebno tokom leta i finalnog turnira Lige šampiona pokazao najbolju formu. Ipak priznanje za svoj rad nije dobio i trener Bajerna Hansi Flik. Umesto njega to priznanje je dobio Jirgen Klop koji je vodio Liverpul do dugo čekane titule šampiona Engleske.

- Uvek ćemo ovo prihvatiti kao sportisti. Klop je sigurno zaslužio priznaje kao i njegov stručni štab. Isto je kao i sa mojim trenerima i mi smo zaslužili. Život ide dalje. Naravno da smo malo razočarani ali to je normalno. Ako dođete do top tri, takođe želite i da pobedite. Živimo u društvu u kom su nastupi najbitniji i hteli smo da pobedimo. Međutim sve ide dalje, imamo nove ciljeve. Ovo je gotovo, tim ima sjajne rezultate sa Nojerom i Robertom koji su dva najbolja igrača. Robert je najbolji igrač, Manuel najbolji golman, Džošua Kimih i Alfonso Dejvis su u najboljih 11, Alkantara takođe koji je nažalost sada u Liverpulu - rekao je Hansi Flik koji je Bajern preuzeo tokom prošle sezone kad je otkaz zbog loših rezultata i neubedljive igre dobio Niko Kovač.

PROČITAJTE JOŠ: