FK Crvena zvezda, FK Gent
Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, FK Gent

Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, FK Gent, Foto: Marko Metlaš

U razgovoru za „Alo!“ ovo poručuje Ivica Jaraković, Užičanin koji je ostavio neizbrisiv trag u belgijskom fudbalu igrajući za Anderleht, Molenbek, Gent, Varagem, Leven i Kortrajk, u kojem danas radi kao skaut za područje Balkana. Konstantno je na relaciji Brisel-Kortrajk-Genk, do tančina je upoznat sa prilikama u tamošnjem fudbalu i idealan sagovornik pred gostovanje crveno-belih njegovom bivšem klubu u istočnoj Flandriji (četvrtak, 18.55).

- Šanse za pobedu su 50:50. Za Gent neće igrati opasni napadač Jaremčuk, ali mislim da je Zvezda više oslabljena izostankom kreativnog Kataija, koji daje poseban šmek igri našeg šampiona. Za njega nema zamene, dok domaćin u Bezusu i Depuatru ima igrače koji mogu da odmene Ukrajinca - kaže ekskluzivno za „Alo!“ Jaraković.

Kakvu utakmicu očekujete?

- Gent će napasti svim silama i u prvih 15 minuta učiniti sve da postigne gol. Pokušaće da trijumfuje, ne zbog boljeg plasmana u grupi Lige Evrope, jer je porazom u Liberecu mnogo toga izgubio, već da se vadi zbog loših rezultata na startu sezone. Nedavna pobeda protiv Šarlroa daje krila „bizonima“, a na Zvezdi je da se suprotstavi otvorenom igrom.

Ivica Jeraković

Privatna arhiva

Ivica Jeraković, Foto: Privatna arhiva

Odakle preti najveća opasnost za gol Borjana?

- Ukoliko Belgijanci povedu, onda će se osloniti na kontranapade i tada su najopasniji. Zvezdi odgovara i remi, ali ne sme da sve karte baci na taj ishod jer može biti pogubno. Gentovi bekovi će igrati „visoko“ i agresivno i treba iskoristiti prostor, iako Ivanić i Falćineli baš i nisu brzi.

Slabe tačke domaćina?

- Svakako štoperi, a ni golmani nisu klasa. Trener Vim de Deker ima dilemu. Idealno bi bilo da brani Ruf, pošto je nizak i slabiji prilikom izletanja - zaključuje Jaraković, čiji sin igra u užičkoj Slobodi i predviđaju mu svetlu budućnost.

Zvezda ide mečki na rupu!

Zvezda sutra igra presudnu utakmicu (18.55) u Ligi Evrope, presudnu ukoliko pobedi Gent. U tom slučaju, prvak Srbije bi, dva kola pre kraja takmičenja u grupi, maltene zagazio u proleće. Baš u srcu Evrope.

A tamo, osim „bizona“ željnih osvete za poraz (2:1 beše onomad na „Marakani“), crveno-bele čekaju i strašne brojke u vezi sa ovogodišnjom globalnom pošasti. Belgija je, naime, prva na svetu (!) po broju umrlih na milion stanovnika. Ta država Beneluksa, sedište Evropske unije, ima 11.609.726 stanovnika, a od kovida-19 je do 23. novembra preminulo 15.755. Iliti 1.357 na jedan milion. Poređenja radi, u SAD, koje imaju najviše umrlih (263.701), na jedan milion obolelih umrlo je 795 osoba.

Što se tiče zaraženih koronavirusom, među Belgijancima od 30. oktobra, najcrnjeg dana u kojem je bio potvrđen 23.921 novi slučaj, broj opada. Prekjuče su imali 1.875 pozitivnih.

U taboru Genta, Zvezdinog rivala, koronu ima golgeter Roman Jaremčuk, što bi za tim trenera Dejana Stankovića trebalo da bude olakšavajuća okolnost na putu ka željenom trijumfu.

Ž.Vujičić

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Delija

25.11.2020 10:15

Bravo stručnjak... ja mislio da će dati dva autogola i onda sesti na centru da sačekaju kraj...