FK Crvena zvezda, FK Milan
Alo/Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, FK Milan

Alo/Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, FK Milan, Foto: Alo/Marko Metlaš

Fudbaler koji je u potpunosti obeležio prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, gledajući oba tima, je Mirko Ivanić. Nezaustavljivo je delovao Ivanić u manevru i pravio velike probleme fudbalerima Milana, jer bi se, po pravilu, kad vezni igrač iz Bačkog Jarka primi loptu, oko njega odmah pojavljivala bar dvojica Rosonera. On je uspevao da pravovremenim dodavanjima i driblinzima nadmudri igrače Milana u gotovo svakom navratu, o čemu govore i sjajni statistički parametri.

Ta činjenica da su Ivanića redovno udvajali potvrđena je i time da je on čak 20 puta ušao u duele sa fudbalerima protivničkog tima, a da je 14 puta izašao kao pobednik iz tih situacija, po čemu prednjači u timu. On je 12 od 19 puta poslao tačan pas, a kreirao je i jednu šansu koja može da se svrsta u ključnu. Najbolji je bio u domaćem timu i što se tiče driblinga, jer ih je uspešno izveo četiri, a pokušao dva više.

O tome da je njegova partija bila fenomenalna u dva smera, govori činjenica da je imao najviše osvojenih duela od svih fudbalera Zvezde. On je čak 14 puta uspeo da bude snažniji od igrača koji ga je napao, a ako se uzme u obzir da nije napravio nijedan faul, jasno je koliko je bio koristan i u defanzivnoj igri. Uspeo je da od ukupno tri lopte koliko je uzeo rivalima, dva puta to učini na protivničkoj polovini. Sva nadmoć koju je Ivanić prikazao ogleda se i u indeks kategoriji InStata gde je sa brojkom od 326 bio najkorisniji fudbaler na meču Crvena zvezda - Milan.

PROČITAJTE JOŠ: