Večiti derbi
EPA
Večiti derbi

EPA

Večiti derbi, Foto: EPA

Srbija grabi krupnim koracima ka vrhu rang liste UEFA i sad je već samo pitanje da li ćemo imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona za dve ili za tri sezone. Odlične igre Crvene zvezde i tri vezane pobede u Ligi Evrope dale su ogroman vetar u leđa našem fudbalu koji će sledeće sezone morati da se zadovolji samo jednim mestom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a neće imati mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već će tri naša kluba u kvalifikacije za Ligu Konferencija.

Da li navijate za "večitog" rivala u Evropi?

 

Srpski fudbal je ove sezone imao ogromnu šansu za proboj među 15 najboljih, ali su Vojvodina, TSC i Partizan prerano okončali učešće pa je sve palo na pleća Crvene zvezde. Najtrofejniji srpski klub je ove sezone blistav u Evropi, nema poraz (ne računaju se produžeci, za bodove su važni samo 90 regularnih minuta) i skuplja bodove i za sebe i za srpski fudbal.

Iako je još uvek daleko mesto broj 15, Srbija zahvaljujući Zvezdi može do kraja sezone da prestigne pre svih Kipar, ali možda i Dansku. Ukoliko Zvezda do kraja učešća u Ligi Evrope ostvari još dve pobede i remi, a Mitjiland i Omonija izgube obe utakmice koje su im ostale, postojaće realne šanse da se Srbija probije na 15 mesto i već u sezoni 2022/23 ima dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Čak i ako se ne desi da stignemo do 15. mesta do kraja ove sezone, sledeće ćemo imati bukvalno zicer, jer branimo samo 2.875 bodova i gotovo sigurno ćemo unaprediti koeficijent i stići do toliko željene pozicije.

PROČITAJTE JOŠ: