MARADONINA SMRT JE I DALJE MISTERIJA Isplivali novi, šokantni detalji, koji su ostavili planetu bez teksta

Planeta pomno prati sve nove detalje koji izlaze u javnost.

Maradona ispraćaj
Maradona ispraćaj, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Prošlo je već sedam dana od smrti Dijega Armanda Maradone, ali iz minuta u minut stižu nove informacije o preranom odlasku legende svetskog fudbala. Argentinsko tužilaštvo pokrenulo je istragu kojom želi da ispita detalje smrti Maradone, a jedan od onih čiji se postupci proveravaju je i Dijegov lični doktor, Leopold Luke, zbog nesavesnog lečenja.

Ko je po Vama najbolji fudbaler svih vremena?

Ukupan broj glasova: 82

  • Dijego Maradona: 51% (42)
  • Kristijano Ronaldo: 10% (8)
  • Pele: 30% (25)
  • Leo Mesi: 6% (5)
  • Johan Krojf: 2% (2)

Istraga je pokrenuta pošto su Maradonine ćerke dovele u pitanje lekove koji su prepisani njihovom ocu, a Maradonin advokat je zatražio da se hitno ispita da li su doktori uradili sve što su mogli. Tu spada i spora reakcija hitne pomoći, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do Maradone, a naknadno je utvrđeno da su to mogli da učine za 11 minuta.

Lekaru preti optužba i za nemar, pošto je, kako pišu tamošnji mediji nekoliko dana posle operacije otišlao na veslanje sa slavnim fudbalerom, umesto da se brinuo o njemu. Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala te da ga nije obišla tokom jutra, na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog lekarskog nadzora punih 12 sati uoči smrti.

Uz sve ovo, postoji još mnogo otvorenih pitanja, koja se sada pokreću, a argentinski mediji su danas objavili nove mučne informacije o poslednjim danima velikog Maradone.

- Nadzor je ovde ključna reč jer se čini da su sestre koje su mu dodeljene učinile premalo da bi pomogle Maradoni. U kući nije imao ni pristojan toalet, tako da je morao da koristi hemijski, prenosi italijanska "Republika".

Isti list piše da je Maradoni srce radilo na samo 38 posto kapaciteta te da mu se povećalo za dva puta i da njegov visok krvni pritisak nije mogao da se kontroliše samo lekovima.

- Da ste videli gde je Dijego umro i vi biste umrli, izjavila je Maradonina bivša supruga Klaudija Viljafane, a to je potvrdio i Oskar Ružeri, njegov saigrač iz reprezentacije i veliki prijatelj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi