Čelsi
AP/IanWalton
Čelsi

AP/IanWalton

Čelsi, Foto: AP/IanWalton

Frenk Lampard je bivši menadžer Čelsija, naslediće ga Tomas Tuhel, a mediji u Engleskoj su tek sad otkrili "šta je trulo u državi Danskoj". Atmosfera u ekipi je dugo katastrofalna, što je jedan od ključnih razloga "raspada sistema".

Lampard je otišao, ali su problemi ostali, i novi menadžer će imati izuzetno težak zadatak da vrati pozitivnu atmosferu u ekipu kojoj preti izostanak iz Lige šampiona sledeće sezone, što bi bio izuzetno težak udarac za klub.

Ostrvski mediji preneli da se kapiten Plavaca Sezar Aspilikueta nekoliko puta sukobio sa štoperom Antonijom Ridigerom i da su tenzije eskalirale uoči otkaza Lampardu. Sad već bivšem menadžeru su zamerali da nije uspeo da skrati spisak igrača i stvori prostora za nove igrače, Timu Vernera, Kaija Haverca, Bena Čilvela, Eduara Mendija i Tijaga Silvu. Tako su u ekipi ostali i Ridiger, Markos Alonso i Žoržinjo, trojica igrača kojih je Lampard želeo da se reši.

Nije uspeo i svi oni su mu pravili probleme u poslednje vreme. Ridiger je dospeo do toga da ga nije bilo u protokolu na mnogim mečevima, pa je bio vrlo nervozan na treningu zbog čega je počeo da se svađa i sa Aspilikuetom. Španac je pokušao sa smiri tenzije među igračima, posebno jer su i igrači iz Čelsijeve akademije bili nezadovoljni tretmanom kod Lamparda.  Sad će Tuhel imati zadatak da pomiri zavađene strane, što neće biti nimalo jednostavno, pogotovo jer je zaostatak za trenutno četvrtim Liverpulom pet bodova.

PROČITAJTE JOŠ: