Miloš Degenek
FK Crvena zvezda
Miloš Degenek

EPA/Andrej Cukić

Miloš Degenek, Foto: EPA/Andrej Cukić

Da li će Miloš Degenek i drugu zimu zaredom krenuti iz Crvene zvezde ka Aziji? Prema saznanjima „Alo!", od toga neće biti ništa.

Iako brojni mediji prenose da je sudbina defanzivca faktički u rukama Šangaj SIPG, da taj tim želi da reprezentativca Australije, koji ima i pasoš Srbije, priključi Marku Arnautoviću, Srbinu iz Austrije, kao i velikim brazilskim zvezdama Oskaru i Hulku, i koji ima ambiciju da prošlogodišnje treće mesto u šampionatu zameni stepenicom ili dve više, ta priča je za sada daleko od istinite.
Činjenica je da Kinezi traže igrača koji će biti komandant odbrane tima koji sa klupe vodi Portugalac Vitor Pereira, ali Miloš nije rad da se ponovo oprosti od crveno-belog dresa.

Za sad su i informacije o tome koliko nude čelni ljudi Šangaja oprečne. Prema jednom izvoru, reč je o ponudi od dva miliona evra, drugi tvrde da je jača za 500.000, ali je ishod trenutno identičan - ponuda je odbijena.
- Nema ništa od Degenekovog transfera u Kinu. Ne žuri mu se iz Zvezde - tvrdi za „Alo!“ izvor blizak igraču.
Samim tim, i drugi deo spekulacija, po kojima njegov odlazak širom otvora vrata za dolazak Slobodana Rajkovića na „Marakanu“, nije istinit. Pojedini mediji idu čak i toliko daleko, da tvrde da je bivši reprezentativac Srbije je postigao načelni dogovor sa Zvezdinom upravom. Ipak, momak koji je gotovo dva meseca pregovarao sa Partizanom nije baš tako blizu dolasku na „Marakanu“.