UEFA
Youtube/Printscreen
UEFA

Youtube/Printscreen

UEFA, Foto: Youtube/Printscreen

Da li će zaživeti projekat Superlige?

 

Povećanje broja utakmica, kao i nagradnog fonda, daleko manjeg od onog koji oni žele, nije dovoljno da zadovolji apetite pobunjenika, pa deo medija tvrdi da je sinoćno saopštenje samo pritisak na UEFA da odloži proglašenje promena formata i prihvati predloge za totalno drugačiji sistem takmičenja. Klubovi žele da ne zavise od plasmana u domaćim šampionatima, već hoće da imaju garantovana mesta u eliti bez obzira na učinak u prvenstvu, kao i da bude što više utakmica protiv sličnih rivala, a što manje protiv slabijih, za njih neatraktivnijih i finansijski nezanimljivijoh. Sa nekoliko strana se čuje da će ponuda "pobunjenika" biti da Liga šampiona ostane na 32 kluba, ali sa četiri grupe po osam, ali da najmanje 20 sigurnih mesta bude za četiri najjače lige (Engleska, Nemačka, Italija, Španija) čime bi se smanjila mogućnost da neko preko tabele ne obezbedi plasman u elitu, što bi ove sezone moglo da se desi Liverpulu, Juventusu i Borusiji iz Dortmunda, a ranijih se već dešavalo Mančester Junajtedu, Milanu, Interu... Uz to, insistiraće se na što manjoj mogućnosti da klubovi iz finansijski slabijih država učestvuju u eliti. 

Komentari (2)

Novosađanin

19.04.2021 09:30

Lova udarila u glavu. Zaboravićemo fudbal kakav smo nekada gledali. Decenijama slušam, a i očevidac sam / po godinama /, da sada bogati igraju a sirotinja gleda. Nekada je bilo obrnuto. A sada je došlo vreme biznis fudbala i onaj pravi fudbal treba da zaboravimo. Posebno što je nestala draž punih stadiona i adrenalina na tribinama. KRAJ.

Sava

19.04.2021 12:14

Kako je moguce da u Boksu postoji nekoliko organizacija WBC, WBA, IBF. . . a u fudbalu samo FIFA ? u potpunosti podrzavam ELITNE klubove da oforme svoju LIGU , pa nije valjda FIFA Bog otac !!!