Đani Infantino
EPA/SERGEI CHIRIKOV
Đani Infantino

EPA/SERGEI CHIRIKOV

Đani Infantino, Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Dva dana je prošlo od ozvaničenja Superlige a svi su čekali i reakciju krovne organizacije FIFA. UEFA je ušla u otvoreni rat sa klubovima iz Superlige, a kako stvari stoje i FIFA će im se priključiti.

- Mi smo u potpunosti protiv osnivanja Superlige. Kreacija koja je zatvorena radnja. Mnogo više stvari se odbacuje od tga što će neki finansijski profitirati. Ljudi treba da razmisle veoma dobro, da ne misle samo na deoničare, nego i na navijače, rekao je predsednik FIFA Đani Infantino i dodao:

- Nema hoću da budem i ovde i tamo. Ili si unutra ili napolju. Ukoliko žele u tome da učestvuju, moraju da se suoče i sa posledicama svog izbora.

UEFA je za petak najavila sastanak u kojem bi trebalo da odluči da li će klubovi koji su u Superligi biti izbačeni iz svih takmičenja koji su pod okriljem ove organizacije.

Komentari (1)

Goran

20.04.2021 13:51

Sve napolje drskost i sramota Tajkuna. Naravno da ce da puknu Finaciski kad plaćaju igrače u milionskim platama mesečno koji nevrede ni za par hiljada sramota. Prestiž u novcu i još većem bogatstvu mocnika.