Josip Iličić
Tanjug/AntonioCalanni
Josip Iličić

Tanjug/AntonioCalanni

Josip Iličić, Foto: Tanjug/AntonioCalanni

Samo nekoliko meseci nakon što je postao jedan od kandidata za igrača godine u Italiji, upao je u krizu koja mu je misli odagnala daleko od fudbala.

Počeo je da se zatvara u sebe, bio je odsutan duhom i emocijama i sve dalje od utakmica. Atalanta je njegove izostanke pravdala povredom i ličnim razlozima. Saznaće se kasnije da je Slovenac upao u teško mentalno stanje u Bergamu, gledajući kako grad podnosi velike gubitke usled pandemije koronavirusa. Smrt ga je okruživala na svakom koraku, a smrt je ono što kod njega budi najcrnije uspomene.

Postajalo mu je sve teže, strah ga je bilo da zaspi jer su mu misli letele ka ocu koji je preminuo kad je njemu bilo tek sedam meseci, ali i prema Davidu Astoriju. Nekadašnji saigrač, kapiten Fiorentine, preminuo je u jednom hotelu u Udinama pred meč protiv Udinezea. Bili su prijatelji, rane su se opet otvorile.

Sve to odaljilo je Iličića od fudbala i nateralo ga da se vrati u Sloveniju, da se smiri koliko je to moguće i pokuša da se vrati uobičajenom životu. Po povratku u Bergamo dobio je toliko potrebnu podršku Atalantinih navijača i  čelnika tima. Sada je dobro, poručuju iz kluba pred današnji duel u Ligi šampiona protiv Real Madrida.

Nakon asistencija krenuli su ga i pogoci, a to je dobra vijest i za njega i za Atalantu.

PROČITAJTE JOŠ: