Trening reprezentacije
ALO Foto: Vladimir Zogović
Trening reprezentacije

ALO Foto: Vladimir Zogović

Trening reprezentacije, Foto: ALO Foto: Vladimir Zogović

Fudbaleri Srbije u dobrom raspoloženju dočekuju duel protiv Portugalije. Naš tim se nalazi u dosta lošoj situaciji i mora iči na pobedu. U petak je održan poslednji trening i konferencija za novinare u trenig centru fudbalskog saveza u Staroj Pazovi. Mijat Gaćinović trenirao je odvojeno od ostalih i trčao krugove dok su drugi igrali ševu sa loptom. 

Ljubiša Tumbaković odogovarao je otvoreno na novinarska pitanja, a prvo je bilo šta je tražio od reprezentativaca?

"Malo je vremena da kažem šta smo sve radili i tražili. Temeljno smo išli ovom problemu, šta je bilo dobro a šta loše u prethodnom periodu. Skrenuli smo pažnju igračima. Pričali smo o načinu igre Portugala, koje su mane, nedostaci... Iz cele te priče treba da napravimo model igre koji treba da podigne kvalitet naših igrača" - izjavio je selktor Srbije.

Naš kamerman zabeležio neverovatne scene na aerodromu! OVO JE ISTORIJA UŽIVO!

AUTOR: Alo.rs/M.D i Miloš Dreković DATUM I VREME: 05.09.2019. 20:49 - 05.09.2019. 23:20 Spreman za utakmicu! Ronaldo u Srbiji, Foto: ALO!/Miloš Dreković * Reprezentacija Portugala je aktuelni šampion Evrope * Oni su i osvajači prvog izdanja Lige nacija * U prvom meču, u Lisabonu je bilo nerešeno 1:1 Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Portugala, sleteli su na aerodrom "Nikola Tesla".

Sve što je kvalitetno kod Portugala?

"Gledamo rezultate, statistiku. To je ekipa koja je jednu utakmicu izgubila u poslednjih 15, i to na Svetskom prvenstvu od Urugvaja. Poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Kompaktna ekipa. Pominjemo Ronalda, ali imaju toliko dobrih igrača u svim ostalim linijama tima. Ako budemo želeli nešto da napravimo moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta".

Policija opkolila stadion! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 16:26 - 05.09.2019. 17:06 Naš reporter snimio nesvakidašnju scenu Marakana, Foto: EPA/Koča Sulejmanović * Prvi meč između ove dve reprezentacije završen je rezultatom 1:1 * Ronaldo se povredio na toj utakmici u 29.

 Da li ima dileme oko sastava, da li su slatke muke?

"Uslovno rečeno jesu. Ovde ne sme da se pogreši. Igramo mini ligu od osam utakmica, a ostalo je pet. Svaka greška u pravljenju tima skupo košta jer nema vremena da se to popravi. Ima slatkih muka, treba se opredeliti na jedan model igre i držati koncentraciju".

Santoš je rekao da obe ekipe imaju pojedince alli da će odlučiti timska igra?

"Neću reći ništa novo ako kažem da je to tim. Tim čine pojedinci. Jedan igrač može da doprinese krajnjem rezultatu, ali to nije odlučujuće. Ima Portugal sjajne pojedince, imamo i mi. Ako Silva kaže da je Tadić jedan od najboljih igrača sveta ovog momenta, treba mu verovati. Timski rad svih igrača i odgovornost će odlučiti ko će proći bolje. A, šta je bolje, to je veliko pitanje".

Trening reprezentacije

ALO Foto: Vladimir Zogović

Tumbaković, Foto: ALO Foto: Vladimir Zogović

Da li ima dilemu kada je reč o izboru igrača ili formaciji?

"Usko je to vezano. Formacija zavisi od kvaliteta igrača i njihove forme, i koliko ti pojedinci mogu da odgovore potencijalima koje ima protivnik. Imao sam dilemu, još pre dva i po meseca. Od tog momenta je u mojoj glavi fudbalsko ubeđenje koje treba da ispoštujem zbog sebe, a onda i da se opredelim za način igre.  Dilema ima, bilo ih je, ali su se iskristalisale. Imamo ispred sebe jasnu sliku ko će igrati protiv Portugala".

Da li je ovo skup najkvalitetnijih pojedinaca? Da li očekuje agresivan i ofanzivan portugal?

"Teško je odgovoriti. Trenirao sam sjajne igrače. Na mom trenerskom početku su to bili fantastični igrači. Kada bih rekao, umanjio bih nečiju vrednost. Pedja Mijatović - Tadić, to je taj profil zvezde. Vodio sam sjajne igrače, timove. Ova ekipa ima neku svoju dimenziju. Pokušavam da napravim tim koji snage polivalentnosti može da se transformiše u drugi model i iznenadi protivnika".

Rezultat će biti neizvestan, ali uradićemo sve da pobedimo! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 06.09.2019. 17:47 Meč Srbija - Portugalija igra se u subotu uveče od 20:45 u Beogradu. Portugalija konferencija, Foto: ALO: Vladimir Zogović Fudbalska reprezentaacija Portugalije doputovala je u četvrtak uveče u Beograd, a dan pred utakmicu protiv Srbije na stadionu "Rajko Mitić" održana je zvanična konferencija za novinare na kojoj su govorili igrač Bernardo Silva i selektor Fernando Santoš.

Prodato 41.000 ulaznica, kako zvuči taj podatak?

"To je sjajna priča. Bili bismo presrećni da dodje 20 - 25 hiljada. Jedan od razloga je i Ronaldo, ali ima nešto što je interesantno za nas, došao novi selektor. Narod želi to da vidi".

Da li je odredio izvođače penala i slobodnjaka?

"To je deo pripreme za utakmicu. Tačno se zna, od sastava tima do detalja koji su vezani za aut, zid, korner, slobodne udarce, penale".

Kako se lično oseća da li ima tremu?

"Nije korektno da u mojim godinama neko debituje. Vodio sam seniorskih utakmica preko hiljadu. Debitujem u reprezentaciji, malo mi je to smešno, ali naravno da imam tremu. Uvek sam je imao, ona je pod kontrolom. Ne postoji čovek koji se bavi sportom, a da nema tremu. Ako kaže da nema, nije baš iskren".

Mere obezbeđenja na najvišem mogućem nivou! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 05.09.2019. 22:53 Meč Srbija - Portugalija igra se u subotu uveče u Beogradu. Portugalija dolazak u hotel, Foto: Alo.rs Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Portugala nakon što su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla" uputili su se ka svojoj destinaciji gde će biti smešteni tokom boravka u Beogradu, a to je Hotel Hajat.

Jedan tim srcem svim?

"Iskreno se nadam. Ne postoji razlog da ta publika ne navija za svoju ekipu. Naša odgovornost prema takvoj publici je da damo sve od sebe na terenu".

Na konferenciji je bilo interesantno pitanje da li je Tadić najbolji na svetu?

"Jako je lepo kada čujete da tako dobar i kvalitetan igrač kaže nešto tako. On je jedan od najboljih na svojoj poziciji i od njega nam preti jedna od najvećih opasnosti".

Vatreni navijač Srbije oštro poručio Ronaldu! Kada čujete šta je rekao, i vi ćete misliti isto (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 05.09.2019. 22:37 Utakmica Srbija - Portugalija igra se u subotu od 20 sati i 45 minuta. Doček za Ronalda!, Foto: ALO! Miloš Dreković Dosta uzbudljivo bilo je na aerodromu "Nikola Tesla"u Beogradu gde je oko 20 sati i 30 minuta sletela fudbalska reprezentacija Portugalije na čelu sa jednim od najboljih fudbalera sveta Kristijanom Ronaldom.

Imamo mnogo kvalitetnih a dešavalo se ne i rezultate, ne prate, ko je odgovoran da li selektori igrači predsednik, da li je sad sve kako bi trebalo?

"Najveća odgovornost je na nama jer mi izlazimo na teren. Mi treba da snosimo najveću odgovornost".

Trening reprezentacije

ALO Foto: Vladimir Zogović

Trening reprezentacije, Foto: ALO Foto: Vladimir Zogović

Insistira se da jevažna, a portugal u istoj ako ne i goroj situaciji, da li oni čekaju ili napadaju, pritsak na kome je više?

"Obe ekipe će pokušati da pobede. Sad, zavisi kako se bude odvijala utakmica, oni će pokušati da dominiraju. Imamo kvalitet, radili smo ovih par dana da se što bolje spremimo, da neutrališemo njihove dobre stvari, a mane iskoristimo".

Da li ima šanse da natrčimo Portugal?

"Imamo mnogo dobrih igrača koji igraju u ozbiljnim ligama. Fizički smo dobro pripremljeni da možemo da odgovorimo ovakvim utakmicama. Najbitnije je da se trči pametno, tada je mnogo lakše, da sačuvamo energiju za neke stvari i pokušamo da ih ugrozimo".

Ronaldo rastužio srca srpskih mališana! Plač njegovih fanova odjekuje aerodromom! (FOTO + VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D. i Miloš Dreković DATUM I VREME: 05.09.2019. 21:19 - 05.09.2019. 22:14 Razočarao navijače! Doček za Ronalda!, Foto: ALO! Masanori Jošida Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Portugala, sleteli su na aerodrom "Nikola Tesla". Njih očekuje utakmica sa reprezentacijom Srbije u subotu od 20:45 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Portugal evro prvak, Ronaldo najbolji na svetu koji je njegov skor protiv Ronalda? Da li se sve vrti oko njega, koliko je selektor fokus bacio na njega?

"Izbacili smo ih u četvrtfinalu Lige šampiona, nerešeno sa reprezentacijom, imam dobar skor prethodnih godinu dana. Velika većina fokusa je na njemu. Mnogo igraju za njega, što više lopti. Ali, pored njega imaju mnogo kvalitetnih igrača. Opasnost preti od više igrača. Fokusirani smo ne samo na njega, već i na ostale igrače".

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi utisci saradnje sa novim selektorom, da li će biti promena?

"Veoma pozivivno. Trebalo nam je tako autoritarna ličnost. Želimo da ispunimo selekotrove zahteve što je bolje moguće. Svi smo na istom zadatku, da Srbija ima rezultat. To je jedino merilo i to želimo zajedno da ostvarimo".

BONUS VIDEO:

Uživo sa aerodroma “Nikola Tesla”: Ronaldo stigao u Beograd