Keba i Borjan
Alo!
Keba i Borjan

Alo!

Keba i Borjan, Foto: Alo!

Grmela je Kebina pesma „Imao sam“ svojevremeno na „Marakani“. Bogami će grmeti još jedan hit i za koju godinu kada, prema najavama Zvezdana Terzića, bude izgrađen novi stadion Crvene zvezde.

Početak projekta vrednog 200 miliona evra, čija bi realizacija mogla da počne već 2022, obradovala je osvedočenog zvezdaša - pevača Dragana Kojića.
U razgovoru za „Sport plus“ Keba je otkrio da s velikim nestrpljenjem iščekuje da u Ljutice Bogdana nikne savremeni stadion kakav i dolikuje najvećem srpskom klubu.

Da Zvezda igra privremeno u Humskoj? Nemoguće!

Ako je ideja da se postojeća „Marakana“ sruši i da na istom mestu nikne novi, supermoderni stadion sa 42.000 sedišta, logično je pitanje - gde će Zvezda privremeno biti domaćin.

- Ima vremena do tada, ali siguran sam da nećemo igrati na Partizanovom stadionu. To je prosto nemoguće. Ne bih se bunio da privremeno igramo i na krovu Tržnog centra „Stadion“. Uostalom, Zvezda je uvek na krovu Srbije, bila je na vrhu Evrope i sveta. Nama priliči pogled s visine.

MEĐUNASLOV: Nedostajaće mi ova stara „Marakana“

- Crvena zvezda treba da prati svetske tokove. Radujem se najavi izgradnje novog stadiona, ali će mi s druge strane pasti teško da se rastanem sa svojom „Marakanom“, onakvom kakvu pamtim iz detinjstva. Ovaj i ovakav Zvezdin stadion ima svoju priču, ima srce i dušu. Ako već gradimo novi stadion na mestu postojećeg, onda zbog nastavka veličanstvene tradicije mora da se ostavi neki kutak, neka cigla ili „šipka“ na severu koji će uvek podsećati na slavne dane, na našu kuću, našu staru „Marakanu“.

Bez atletske staze, molim!

Keba ima svoje želje, a to je stadion bez atletske staze.
- Dopada mi se kako Englezi to rade. Njihovi stadioni imaju tu intimu, dobru akustiku, tribine su bliže akciji na terenu. Tada će i huk „delija“ još više doći do izražaja. A već sada su oni jedni od najboljih navijača na svetu.

Sedim na zapadu dok mi sever na uvce peva

Prisetio se Keba kada je prvi put kročio na „Marakanu“...

- Imao sam 12-13 godina kada sam iz Loznice došao na prvu Zvezdinu utakmicu. Kupio sam kartu za zapad, tu sedim i danas. To je tribina na kojoj vlada prisna atmosfera, a i pogled na teren je najbolji. Naravno, sever mi decenijama na uvce peva.

 Za kraj Keba otkriva ono što smo i najavili na početku.

- Ako me, kojim slučajem, iz Crvene zvezde pozovu na svečanu ceremoniju otvaranja novog stadiona, otpevaću novu pesmu koju već dugo držim na lageru. Pesma je o najboljim navijačima na svetu, a otkriću vam samo jedan stih: „Nikad nisu bile neverne, ’delije’ sa severa…“ Grmeće, nego šta!