Son Hjung min
youtube/printscreen/Tottenham Ho
Son Hjung min

youtube/printscreen/Tottenham Ho

Son Hjung min, Foto: youtube/printscreen/Tottenham Ho

Za razliku od mnogih saigrača i fudbalera, čiji životi izgledaju filmski, Son je u nekom sasvim drugačijem okruženju i sa drugačijim pogledom na život. Ne pati od skupih stvari, automobila, jahti i manekenki. Radi se o dobroj i skromnoj osobi, a sve dobre stvari poneo je iz kuće.

"On je tačno onakav kakav je prikazan na društvenim medijima", kaže Džonatan Veal iz Totenhema. 

Spursi su 2015. predstavili svoju južnokorejsku akviziciju. Tada 23-godišnji Son stigao je iz Bajera gde je u 87 nastupa postigao 29 golova. Pre Bajera bio je u Hamburgovoj akademiji.

Transfer vredan 22 miliona funti učinio ga je najskupljim azijskim fudbalerom, ali njegov život se nije značajno promenio. Ostao je na zemlji, a dokaz toga je da i danas sa 28 godina živi sa roditeljima.

Son

(AP Photo/Ian Walton, Pool)

Son, Foto: (AP Photo/Ian Walton, Pool)

Njegov otac Son Vung-Jung bio je fudbalski trener u školskom timu i uvek je bio jako bezobrazan prema sinu, pogotovo ako bi ovaj izgubio loptu. Upravo oca smatra najzaslužnijim što je uspeo.

Son je prihvatio filozofiju oca. U razgovoru za britanske medije je otkrio da živi u trosobnom stanu zajedno sa roditeljima u londonskom kvartu Hampsted i da je, na savet oca, na brak odlučio da pričeka kraj karijere.

"Postoje različiti stavovi u Evropi i Aziji i, naravno, ljudi misle: 'Zašto živi sa roditeljima?' Ali koga briga osim mene? Ko mi pomaže u igranju fudbala? To su oni. Oni su se odrekli sopstvenog života da bi se preselili ovde i pomogli mi. Moram da im vratim novac", izjavio je Son.

"Iako nije oženjen, sa njim nikad nema problema. Nikad ga ne vide u novinama sa neželjenim naslovima na naslovnim stranama. Vrlo je poštovana osoba koja ne upada u probleme. Tada možda ima malo problema na terenu, što smo videli, ali to je samo mali problem", dodaje Veal.

Osim tehničkih kvaliteta fudbalske zvezde, istakao se i po načinu ponašanja. Na većini je njegov široki osmeh i svojom velikom energijom širi ljubav okolo sebe i zato ga obožavaju navijači.

Son

(Will Oliver/Pool via AP)

Son, Foto: (Will Oliver/Pool via AP)

"On je tačno onakav kako je prikazan na društvenim medijima. Dobro komunicira kada govori engleski, ali jezik može da ga speči da daje te eksplozivne razgovore. Ali uvek odgovara na ono što je traženo. Pre koronavirusa kad su postojale Mix zone, on je uvek pristajao da razgovara sa velikom grupom medija iz Južne Koreje, bez obzira kako je meč prošao. Mislim da to pokazuje kakva je osoba".

Son je odrastao u provinicji na severoistoku Južne Koreje kojoj pripada i FC Seul. Kao 16-godišnjak je otišao u Nemačku, a u njegovoj zemlji smatraju ga jednom od najvećih zvezda.

"Totenhemov brend uspeo je da raste u Aziji zahvaljujući njemu. Oni bi ovog leta trebalo da idu na turneju u Južnu Koreju, što bi za njih bilo još bolje, ali nažalost su je zbog pandemije morali otkazati", dodaje Veal.

Son

(Will Oliver/Pool via AP)

Son, Foto: (Will Oliver/Pool via AP)

Son je 2018. godine osvojio prvenstvo Azije sa Južnom Korejom, a dve godine kasnije odslužio je vojni rok. Ostao je dosledan sopstvenoj filozofiji, istrajan, ne želi da se menja i zahvalan je na svakom novom danu. 

PROČITAJTE JOŠ: