Ilija Petković
Marko Metlaš

 

Ilija Petković

Marko Metlaš

Ilija Petković, Foto: Marko Metlaš

 

On je pre samo nešto od nedelju dana dao intervju za "Nedeljnik" u kome je pričao o pritisku javnosti pred Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Petković je u reprezentaciju tada pozvao svog sina Dušana u nacionalnu selekciju!

U ovom intervjuu je izjavio da se kaje što nije poveo sina na Mundijal u Nemačkoj:  

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći “vidi ga sad kako je mudar”, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: “Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača”. A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino... “Molim? Kome ti to?” Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo" - rekao je Petković u intervjuu za "Nedeljnik" i dodao:

"E sad, to pozivanje sina... Pogrešio sam što ga nisam poveo ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puk’o ni tamo ni “vamo”..."

Usledio je slom fudbalske selekcije SCG na tom Mondijalu, izgubili su "plavi" od Argentine sa 6:0, a zabeleženi su i porazi od Holandije i Obale Slonovače.

To Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine smo završili na poslednjem mestu!

PROČITAJTE JOŠ: