Ilija Petković
Marko Metlaš
Ilija Petković

Marko Metlaš

Ilija Petković, Foto: Marko Metlaš

Legendarni fudbaler OFK Beograda, Ilija Petković preminuo je u svojoj 75. godini, a njegova smrt je ostavila bez reči njegove iskrene prijatelje i poštovaoce. 

Direktor OFK Beograda Božidar Milenković je u izuzetno emotivnom intervjuu pričao o svom prijatelju sa kojim je od 1976. godine delio dobro i zlo:

"Otišao je poslednji fudbalski romantičar. Koliko je bio dobar i odan čovek i prijatelj govori samo jedan od milion detalja vezanih za našeg Petka. Ostao je privržen OFK Beogradu do poslednjeg dana života. Čak i kada je igrao fudbal, kada je moglo da se očekuje da će sa Karaburme u Partizan ili Zvezdu, on je opet izabrao naš OFK" - rekao je kroz suze Milenković.

Bili su veliki prijatelji do poslednjeg dana Petkovog života:

"Petka sam poslednji put video pre desetak dana, dan pre nego što ga je sin Dušan hitno odvezao u Urgentni centar. Došao sam do lifta njegove zgrade, videlo se da nije dobro. Izgovorio mi je nešto strašno, što ću pamtiti do kraja života. Samo je kratko rekao: 'Milence, umreću ti...'" - prisetio se Milenković.

Petković je od posledica pucanja čira na dvanaestopalačnom crevu i konstatovanog virusa korona preminuo u subotu popodne u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" u 75. godini.

"Petko je bio od onih tipova koji je za ruku odmah uzimao nekog sebi bliskog i vodio ga po lekarima, ako bi taj neko imao kijavicu. Brinuo je o svima nama kao da nam je brat ili otac. Sada, kada je muka pritisla njega, kao da nije odreagovao kako treba. Mnogo mi je teško da pričam o svom prijatelju sa kojim sam u stvari imao bratski odnos sve do poslednjeg dana njegovog života" - rekao je Milenković.

Svaki put kad su se sreli pričali su o očajnom stanju u kojem se našao OFK Beograd, klub slavne tradije sada se takmiči u Srpskoj ligi, u Grupi Beograd:

PROČITAJTE JOŠ: