čitulje posvećene Iliji Petkoviću
Alo
čitulje posvećene Iliji Petkoviću

Alo

čitulje posvećene Iliji Petkoviću, Foto: Alo

Jedan od najvećih srpskih fudbalera u istoriji, legenda OFK Beograda i poslednji selektor SCG napustio nas je prethodne nedelje. Ilija Petković, fudbalski romantičar, majstor s loptom u svoje vreme i zauvek veliki gospodin preminuo je u 75. godini.

Od Ilije su se oprostili mnogi ljudi na društvenim mrežama, na televiziji, u intervjuima, a danas su osvanule i čitulje u dnevnoj štampi. 

"Nema dovoljno reči da opišu veličinu našeg predsednika, našeg Petka i to nas obavezuje da trajno čuvamo uspomenu na njega. Fudbalski savez Beograda pamtiće ga kao jedinstvenu ljudsku veličinu neiscrpne pozitivne energije, kao istinsku sportsku legendu i ogromni sinonim fudbala sa ovih prostora. S ponosom ćemo isticati da je bio naš predsednik, koji je obavljajući tu funkciju dao neizmerni doprinos beogradskom fudbalu", stoji u oproštaju Fudbalskog saveza Beograda.

Takođe je i Fudbalski savez Srbije imao reči hvale za Petkovića i izražena je tuga zbog gubitka. 

"Ilija, imati tebe za selektora, saradnika i prijatelja bila je privilegija. Hvala ti na svemu i neka ti je večna slava", poručio je FSS.

Ljubiša Tumbaković, Novica Tončev, Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Nenad Bjeković i mnogi drugi fudbalski radnici su takođe uputili poslednje pozdrave Iliji Petkoviću, ali i naše glumice Svetlana Bojković i Katarina Žutić.

"Iliji Petkoviću, izuzetnoj ličnosti i dragom prijatelju", piše u posveti Bojkovićeve i njene ćerke Katarine Žutić.

Nisu samo TV lica ispratila Iliju, u novinama se nalaze i mnoge čitulje kojima su bliski prijatelji izrazili svoju žalost. Neki su imali i iznenađujuće slikovite opise.

"Nije ti uspeo dribling, večno ćeš biti s nama", jedna je od osobenijih poruka.

Ilija Petković je svakako i zaslužio veliku pažnju, a njegova smrt ostaće tužan dan za istoriju fudbala sa ovih prostora.

PROČITAJTE JOŠ: