Stefan Ilić
Printscreen
Stefan Ilić

Printscreen

Stefan Ilić, Foto: Printscreen

"Čast mi je što sam došao u najtrofejniji klub u Srbiji. Trudiću se na treninzima da se dokažem i nametnem treneru i što pre zaigram. Ja sam mlad igrač i volim konkurenciju i mislim da je dobro imati. Čast mi je što ću moći od starijih igrača da učim nešto o svojoj poziciji. Ima vremena", rekao je Ilić novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Stefan Ilić dolazi iz subotičkog Spartaka. On je bio član reprezentacije Srbije do 20 godina koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

On je počeo da igra fudbal u Zvezdi, nastavio u Partizanu, a onda prešao u Spartak.

"Naravno da je dolazak moja želja. Crvena zvezda je izrazila interesovanje, a Zvezda se ne odbija. Vrlo lako sam prihvatio poziv", rekao je Ilić.

U Zvezdi igraju dvojica nekadašnjih igrača Spartaka, Srdjan Plavšić i Stefan Milošević, a Ilić poznaje Mihaila Ristića iz reprezentacije.

"Mnogo mi to znači. Svakom igraču znači kada poznaje nekoga u novom timu, jer se tako brže prilagodi. Znam Plavšića, Miloševića, Ristića i još neke igrače", rekao je Ilić.

Ilić je odigrao ukupno 65 utakmica za Spartak, a prošle sezone je postigao sedam golova. Ugovor sa Zvezdom potpisan je na tri godine.