Ognjen Vranješ
AP/Photo/Olivier Matthys
Ognjen Vranješ

AP/Photo/Olivier Matthys

Ognjen Vranješ, Foto: AP/Photo/Olivier Matthys

Vranješ se iz Brisela, gde je do sada nastupao za Anderleht, seli u Šarloa, gde će do kraja sezone nositi dres istoimenog kluba.

Šarloa je osmoplasirani tim u belgijskom prvenstvu, a našim ljubiteljima fudbala je poznat po tome što je ove sezone eliminisao Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nakon odličnog početka takmičarske godine, "Zebre" su posustale u belgijskom prvenstvu, pa nakon 23 odigrana kola imaju 33 osvojena boda što je četiri manje od mesta koje vodi na evropsku scenu što je primarni klupski cilj.

Čelnici kluba ne želeći da bilo šta prepuste slučaju dodatno su ojačali linije tima za nastavak sezone, a Ognjen Vranješ etiketiran je kao pravo rešenje za odbrambeni bedem ekipe.

"Zadovoljan sam ovakvim raspletom situacije. Očekujem da se nametnem stručnom štabu i da se izborim za minutažu u svojoj novoj ekipi. Dolazim u klub koji ima velike takmičarske ambicije i cilja novi izlazak na evropsku scenu. Biće uzbudljivo do kraja sezone i spreman sam da dam sve od sebe kako bi Šarloa stigao do cilja. U dobroj sam formi i verujem da ću se brzo prilagoditi u novoj sredini" kaže Vranješ za "Provjereno.info".

Francuski trener bio je asistent u stručnom štabu kluba iz Brisela, a banjalučki fudbaler kaže da je upoznat i sa ostatkom tima u koji dolazi.

"Dobro sam upoznat sa kvalitetima svoje nove ekipe. Šarloa slovi za jedno od najnezgodnijih gostovanja u Belgiji. Znam da trener Belošin traži timsku igru, puno borbe za svaki deo terena i da se nikada ne predaje. Sa te strane neću imati problema da se prilagodim stilu igre. Na meni je da se nametnem stručnom štabu i da svojim igrama opravdam ukazano poverenje. Uveren sam ćemo se svi zajedno biti zadovoljni na kraju sezone”, poručio je Vranješ.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: