Zlatan Ibrahimović (Milan)
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
Zlatan Ibrahimović (Milan)

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Zlatan Ibrahimović (Milan), Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Skoro dva meseca su na Marakani čekali presudu evropske kuće fudbala, zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića od strane jednog navijača.

UEFA je odlučila da suspenduje navijače na prvoj narednoj utakmici Crvene zvezde u međunarodnim kupovima. Kazna nije mala, ali Evropska kuća fudbala je znala da bude i rigoroznija u ovakvim slučajevima.

Crvenu zvezdu je od  znatno teže kazne spasao upravo legendarniu Zlatan Ibrahimović, saznaje Mozzart sport.

Verovatno zbog prijateljstva sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem, čuveni golgeter nije želeo da doliva ulje na vatru. Već je tokom trećeg poluvremena susreta između beogradskog i srpskog velikana na vrlo efikasan način odigrao za crveno-bele.

Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah posle beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču, Dejanu Stankoviću, na još jedan način.

Ibra  je rekao da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimerenog ponašanja jednog od gledalaca u Ljutice Bogdana.

Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve. Uz pomoć pojedinih srpskih prijatelja sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast, te da se uopšte nije uvredio zbog povika jednog navijača sa tribina stadiona.

On je otišao korak dalje, pa jepohvalio organizaciju meča rečima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osećao lepo i sigurno.

Pismo takve sadržine, sa sve potpisom jednog od najboljih napadača sveta otišlo je na adresu disciplinske komisije UEFA. I sigurno uticalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu. Mada će i i ova "globa" sigurno zaboleti čelnike i stručni štab Crvene zvezde.

Očigledno Zlatan Ibrahimović je i na delu želeo da pokaže najsvetliju stranu svog karaktera. I ljudsku veličinu, posebno što je tokom prebogate igračke karijere drugovao sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. 

Komentari (5)

vlada p

14.04.2021 18:02

bravo Ibro veliki. majstore i veliki ljudina svaka cast

Putin R.S

14.04.2021 18:17

Zato ga obozavam. zato sto je KRALJ, LEGENDA, CAR, LJUDINA i onda se nadje jedno pijano i nadrogirano govedo i u..re sve. Pokazao je kolika je ljudska gromada i da nikada nije birao politicke strane (Srba, Hrvata ili Bosnjaka) nego prijateljstva bez obzira na veru i nacionalnost.

SRBINS

14.04.2021 18:23

Utakmica bez publike, nekoliko nazovi navijaca na stadionu i vi necete da uhapsite tu budalu i da mu naplatite koliko bi klub izgubio od ulaznica... To je samo dokaz kakav je to kriminal u nasim klubovima. Nemojte se hvaliti kako ste dobro prosli, sramota...

Ana

14.04.2021 18:50

Na jos vecu sramotu debila koji ga je vređao. Mi smo divan narod velikih ljudi, ali nazalost i retko velikih budala

Ris

15.04.2021 08:14

U pravom smislu reči VELIČINA.